Doe de Geldfit test!

Mensen met geldzorgen kun je op allerlei plekken tegenkomen. Het valt vaak niet op, omdat mensen het verborgen houden. Maar het kunnen collega's van je zijn, bekenden bij de sportvereniging, vrienden of misschien wel je eigen familie. Ook jij kan te maken krijgen met geldzorgen. Doe de Geldfit test en bekijk hoe jij ervoor staat.

Wist jij dat in Nederland:

  • 1 op de 5 huishoudens lichte tot ernstige zorgen over geld heeft?
  • 60% van deze geldzorgen komt door veranderingen in het leven zoals scheiding, werkloosheid of ziekte?
  • 5 miljoen mensen geen spaargeld hebben om onverwachte kosten op te kunnen vangen?
  • Mensen gemiddeld maar liefst 5 jaar wachten met het zoeken naar hulp?

Ook in Apeldoorn hebben veel mensen geldzorgen (mede door de coronacrisis). Toch wordt minder gebruik gemaakt van advies, hulp en vangnet dan mogelijk is en dan verwacht wordt. En dat komt onder andere door de volgende drempels:

  1. Niet weten dat je hulp kunt krijgen
  2. Niet weten dat jij de doelgroep bent of het niet ervaren van hoe belangrijk het is
  3. Schaamte
  4. Argwaan naar de bron van hulp of angst dat je niet meer zelf kunt bepalen wat je kan doen

Het beeld dat mensen hebben van mensen met schulden is vaak anders dan hoe zij zichzelf zien. Maar het kan iedereen overkomen. En niet meer uitgeven dan op je rekening staat is ook best een uitdaging.

Daarom heeft deĀ Nederlandse Schuldhulproute, een stichting waarbij de gemeente Apeldoorn is aangesloten, www.Geldfit.nl ontwikkeld. Geldfit is een test met vijf korte vragen, die inzicht biedt in hoe je er voor staat. Heb je de vragen beantwoord? Dan krijg je gratis advies! Ook krijg je tips over welke organisaties in jouw buurt kunnen helpen bij je geldzaken.

Alleen het invullen van de test op www.Geldfit.nl zorgt al voor meer bewustwording. Dus check snel hoe jij er voor staat en doe de test! En ken je mensen met geldzorgen? Attendeer hen op Geldfit. Trek op tijd aan de bel! Want hoe eerder geldzaken weer in balans zijn, hoe beter.