Homepage Apeldoorn.
A A A
Zoekvenster
Zoeken

Naar Gezinsstad

Schoolplein14 in Apeldoorn

"Buitenspelen zou een vak op school moeten zijn'', zei Johan Cruijff eens. Buitenspelen heeft namelijk veel positieve effecten op kinderen. Hun motoriek wordt ontwikkeld, ze worden uitgedaagd om te ontdekken en hun sociale vaardigheden te ontwikkelen en het is natuurlijk hartstikke gezond. Reden genoeg dus om een schoolplein nog aantrekkelijker te maken. De Johan Cruijff foundation bedacht daarom Schoolplein14. Ook in Apeldoorn is zo'n schoolplein te vinden.

Hoe ziet zo’n plein eruit?

Schoolplein14 is niet zomaar een schoolplein, dat zie je meteen. Op het schoolplein zijn namelijk verschillende lijnen en kleuren aangebracht. Die vormen samen verschillende speel- en sportvakken. Denk bijvoorbeeld aan een atletiekbaan, een speelcirkel of een goal op de muur. Zo worden kinderen op een natuurlijke manier gestimuleerd om te spelen en te bewegen. En het blijft niet bij de kleuren op het plein. Er is ook een lespakket, een sportpakket, een spellenbox en natuurlijk een 14-regelsbord.

Schoolplein14 in Apeldoorn

Ook in Apeldoorn ligt een Schoolplein14, op een bijzondere plek. Het schoolplein is namelijk te vinden bij het azc aan de Christiaan Geurtsweg. Kinderen die in het azc verblijven kunnen hier samen spelen, ook kinderen uit de buurt kunnen van het schoolplein gebruik maken. Zo leren kinderen van verschillende culturele achtergronden samen spelen.

Mijn Apeldoorn