Homepage Apeldoorn.
A A A
Zoekvenster
Zoeken

Naar Groen doen

Regenton

Het is nuttig om regenwater op te vangen in een regenton zodat je het kunt gebruiken tijdens droge periodes. Omdat er in regenwater geen kalk zit, is het beter voor je planten dan kraanwater. Met regenwater kun je ook streeploos je ramen wassen! Op deze pagina lees je welke soorten regentonnen er zijn, wat ze kosten en waar je ze aan kunt schaffen. Ook laten we je zien hoe je een regenton aansluit en je leest meer over regenwaterschuttingen.

Soorten regentonnen

Regentonnen zijn er in allerlei vormen en maten tot ca. 400 liter. De meeste tonnen hebben een kraantje. Ze kunnen ook voorzien worden van een pomp en eventueel een van automatische aanvulling. 

Regenwaterschutting

Het jongere broertje van de regenton is de regenwaterschutting. De regenwaterschutting kun je in modules kopen, waardoor je de opvangcapaciteit kunt uitbreiden. Er worden ook regenwaterschuttingen ontwikkeld in combinatie met plantenbakken. Deze schuttingen gebruiken het opgeslagen regenwater direct voor irrigatie van de aangesloten planten en zijn ook op balkons te gebruiken. De regenwaterschutting kan worden voorzien van een kraantje. Je kunt de schutting zelf plaatsen of hulp krijgen.

Kosten & aanschaf

Regentonnen kosten tussen de € 23,00 en € 495,00 per stuk afhankelijk van de grootte, het materiaal en het design.

Mijn Apeldoorn