Homepage Apeldoorn.
A A A
Zoekvenster
Zoeken

Naar Groen doen

Wit dak

Een zwart (bitumen)dak kan op een warme dag wel 70 graden worden. Een wit dak wordt echter niet warmer dan 40 graden omdat het zonlicht reflecteert. Lekker verkoelend voor de omgeving dus! De ruimtes onder een wit dak zijn op warme dagen ongeveer 4-10 graden koeler dan ruimtes onder een zwart dak. Omdat het dak met zo’n coating minder onderhevig is aan temperatuursschommelingen, gaat de dakbedekking langer mee. Én een wit dak zorgt ervoor dat zonnepanelen die op dit dak liggen meer opbrengen door het verkoelende en het lichtweerkaatsende effect. Het wit verven van je dak is een relatief goedkope maatregel die je kunt nemen om je omgeving te verkoelen.

Let op: als je de ruimte onder het dak niet veel gebruikt kan het zijn dat het niet loont om je dak wit te maken, omdat je dan in de winter meer moet verwarmen.

Aan de slag!

Voordat je het dak kunt verven is het erg belangrijk dat je het dak goed reinigt met een hogedrukreiniger. Gebruik een niet op zeep gebaseerde reiniger en een maximale druk van 110 bar. Als het dak schoon en droog is kun je gaan verven. Dit kun je natuurlijk ook laten doen door aanbieders van witte daken(verf).

Mijn Apeldoorn