Homepage Apeldoorn.
A A A
Zoekvenster
Zoeken

Aantal gemeenten, partners en potentieel bereik van JOGG blijft groeien; borging belangrijk aandachtspunt

14-03-2019

Jongeren Op Gezond Gewicht (JOGG) heeft in 2018 potentieel meer dan 1 miljoen kinderen en jongeren (tot en met 19 jaar) bereikt. Eind 2018 waren 136 gemeenten in Nederland bij JOGG aangesloten. Dit is ruim een derde van alle Nederlandse gemeenten.

Mijn Apeldoorn

JOGG heeft in 2018 negentien landelijke maatschappelijke partners, veertien bedrijfspartners en drie kennispartners. Inmiddels zijn 32 bedrijven bij het ‘Akkoord Gezonde Voeding op Scholen’ aangesloten. Het aantal Team:Fit verenigingen, partijen aangesloten bij het ‘Akkoord Gezonde Voeding op Scholen’ en het aantal Gezonde Scholen is in 2018 ook verder gestegen. Om de leefomgeving van kinderen en jongeren structureel gezonder te maken is de volgende stap voor JOGG om in te zetten op de lokale implementatie en borging van de JOGG-aanpak in de aangesloten gemeenten.

Dit blijkt uit de Monitor Jongeren Op Gezond Gewicht 2018 die door het Mulier Instituut is opgesteld en tijdens de landelijke Week voor de Gezonde Jeugd (11-15 maart 2019) wordt gepubliceerd. In opdracht van JOGG heeft het Mulier Instituut alle activiteiten, prestaties en behaalde resultaten van JOGG in 2018 in de Monitor Jongeren Op Gezond Gewicht 2018 verzameld en beschreven.