Ga naar de homepage
A A A
Zoekvenster
Zoeken

Elis Ligtlee lost startschot bij 5e Accres/Bos & Weide Kidsrun

12-09-2019

Op 20 september was het dan eindelijk zover. Al weer voor de 5e keer organiseerden Accres Sportstimulering en Bos & Weide Fysiotherapie een kidsrun.

Mijn Apeldoorn

Ook dit jaar hing er weer een fantastische sfeer in een zonovergoten Zuiderpark.Met hulp van het JOGG, atletiekvereniging AV 34, Runnersworld, Jumbo van de Bunt en de praktijkschool Apeldoorn hadden de organisatoren een hardloopparcours en estafettebaan uitgezet. Nieuw dit jaar was de inbreng van het CJG dat in de weken voorafgaand aan de kidsrun lessen over gezonde voeding organiseerde op de deelnemende scholen. Voor de wedstrijd gaven de fysiotherapeuten Kelly van Leeuwen en Sharon Hendriks van Fysiotherapie Bos & Weide een goede warming up aan de deelnemers. Daarna kon de wedstrijd dan echt beginnen.
Na het startschot van Olympisch kampioene Elis Ligtlee streden bijna 800 leerlingen van de basisscholen het Kompas, de Reiziger, de Seb@stiaanschool, de Meester Lugtmeijerschool, de Fakkel en de Koningin Emmaschool om  de wisselbokaal "Snelste school uit Apeldoorn Zuid", de estafetteprijs én de aanmoedigingsprijs. Alle kinderen hebben hun uiterste best gedaan!
Na afloop werden de prijzen uitgereikt door Elis Ligtlee.
De winnaar van de wisselbokaal werd de Fakkel, de estafetteprijs werd gewonnen door de Seb@stiaanschool  en de koningin Emmaschool ontving de aanmoedigingsprijs: een ochtend zwemmen in Malkander met de hele school! De organisatoren hopen met het initiatief de jeugd in Apeldoorn Zuid in beweging te krijgen en aan te moedigen tot een gezonde leefstijl.  • kidsrun peter lous