Homepage Apeldoorn.
A A A
Zoekvenster
Zoeken

Wat is JOGG?Sinds oktober 2014 is Apeldoorn officieel JOGG gemeente. Dit betekent dat de gemeente zich inspant voor een Apeldoorn waarin een gezonde leefstijl de normaalste zaak van de wereld is. Op scholen, bij sportverenigingen, eigenlijk overal. Zeker voor de jeugd. Wil je hier meer over weten? Lees dan verder.

Mijn Apeldoorn

Jongeren Op Gezond Gewicht (JOGG) streeft naar een samenleving waarin alle kinderen en jongeren wonen, leren, recreëren en werken in een omgeving waarin een gezonde leefstijl de normaalste zaak van de wereld is. De gemeente Apeldoorn deelt deze ambitie, daarom is Apeldoorn sinds oktober 2014 officieel JOGG gemeente. Dit betekent dat de gemeente zich inspant om gezond eten en bewegen voor jongeren gemakkelijk en aantrekkelijk te maken.

Met plezier naar een gezonde leefstijl

Eén op de zeven kinderen in Nederland is te zwaar. En dat is er één op de zeven te veel. Maar wat kunnen kinderen daar zelf aan doen? Helemaal niets. Daarom focust de JOGG-aanpak zich op de omgeving van het kind. Zo brengen we letterlijk een beweging op gang waarmee we jongeren stimuleren dagelijks meer te bewegen en gezonder te eten en drinken. JOGG laat kinderen én hun ouders zien dat je altijd een ‘gezonde keuze’ kunt maken. Bewegen en sporten kunnen zó makkelijk zijn. En dat niet alleen… vaak is het ook gewoon heel erg leuk! Het hoeft echt niet altijd bij een club of vereniging. Denk ook aan klimmen in de speeltuin, voetballen op het pleintje of op de fiets naar school…Of dansen in de woonkamer!

Samen werkt!

Er zijn in Nederland ruim 120 gemeenten aangesloten bij de landelijke JOGG-beweging. In Apeldoorn werken we met scholen, verenigingen en het bedrijfsleven samen aan meer aandacht voor voeding, sport en beweging. Samen maken we de Apeldoornse jeugd nòg gezonder! De gemeente Apeldoorn heeft recentelijk haar JOGG samenwerking verlengd en mag zichzelf tot en met 2020 JOGG gemeente noemen.

Meer weten?

Informatie over de landelijke aanpak is te vinden op de website van JOGG: www.jongerenopgezondgewicht.nl.  • Video JOGG