Meldpunt voor gedupeerde ouders kinderopvangtoeslagaffaire

Bent u vanwege de kinderopvangtoeslagaffaire van de Belastingdienst in de problemen gekomen? Apeldoornse gezinnen kunnen voor advies & hulp, bijvoorbeeld bij geldzorgen, terecht bij het Meldpunt Toeslagenaffaire, via telefoon 14 055 of mail toeslagen@apeldoorn.nl.

LotgenotenbijeenkomstĀ is vanwege corona uitgesteld tot maart/april

Als gedupeerde van de Toeslagenaffaire kan het prettig zijn om anderen te spreken die hetzelfde hebben meegemaakt. Het college van burgemeester en wethouders nodigt u daarom graag uit voor een bijeenkomst.Ā 

Waarom dit meldpunt?

Apeldoornse gezinnen die door de toeslagenaffaire van de Belastingdienst in de problemen zijn geraakt, kunnen rekenen op hulp van de gemeente. Het meldpunt dat hiervoor is ingericht is bereikbaar via toeslagen@apeldoorn.nl of telefonisch via 14 055. Ook zal de Belastingdienst, die in gesprek gaat met gedupeerden, hen wijzen op de mogelijkheid voor aanvullende hulp van de gemeente. Indien gewenst kunnen inwoners dan direct worden doorverbonden met de juiste contactpersoon van de gemeente. Volgens een grove inschatting van de Belastingdienst zijn ruim 200 Apeldoornse gezinnen gedupeerd. De Belastingdienst deelt namen en telefoonnummers, zover bekend, met de gemeente, zodat de gemeente contact kan leggen. Dit doen we door te bellen en als dat niet lukt een brief te sturen.

De Belastingdienst heeft een compensatieregeling voor de getroffen gezinnen. Wilt u hiervoor in aanmerking komen meldt u zich dan bij 0800 - 2 358 358 (gratis). Bereikbaar op maandag t/m donderdag tussen 8.00 en 20.00 uur en vrijdag tussen 8.00 en 17.00 uur. De inschatting is dat dit niet altijd voldoende is. Er kunnen bijvoorbeeld problemen zijn ontstaan rondom huisvesting, schulden, inkomen, zorg en de opvoeding van kinderen. Om te voorkomen dat de problemen steeds groter worden, wil de gemeente zo snel mogelijk met deze mensen in contact komen.

Zie ook:

https://services.belastingdienst.nl/toeslagen-herstel/webinars/


Meldpuntkinderopvangaffaire