Homepage Apeldoorn.
A A A
Zoekvenster
Zoeken

Huisvesting vluchtelingen

Door de oorlog zijn er vele miljoenen mensen op de vlucht. Vluchtelingen die naar Apeldoorn komen willen we zo goed mogelijk opvangen.

Mijn Apeldoorn

Aan de gemeente Apeldoorn is gevraagd om in eerste instantie te zoeken naar opvang voor 400 mensen. We kijken daarbij naar noodopvang op korte termijn. Ook kijken we naar aanbiedingen van andere organisaties en bedrijven. De GGD zal ons ondersteuning bij die noodopvang. Daarnaast onderzoeken we de mogelijkheden voor huisvesting voor de langere termijn.

Opvanglocaties voor vluchtelingen

We zijn op dit moment in gesprek met verschillende locaties voor noodopvang. Bekijk de lijst met opvanglocaties.

Bent u in contact met iemand uit Oekraine die geen slaapplek heeft en dus op dit moment noodopvang nodig heeft? Neem dan contact met ons op.

  • Tijdens kantooruren:
    Telefoon 14055
    E-mail gemeente@apeldoorn.nl
  • Buiten kantooruren en in het weekend:
    Rode Kruis
    Telefoon & whatsapp 06-48158053

Particuliere opvang (zoals gastgezinnen)

Vele Apeldoornse inwoners zetten zich in als opvang voor Oekraine vluchtelingen. Als u zich bij de gemeente heeft opgegeven omdat u vluchtelingen uit Oekraïne in huis wilde nemen, dan is er inmiddels door Pactum contact met u opgenomen.

Op dit moment hebben we meer dan voldoende plekken in gastgezinnen beschikbaar en kunt u zich niet meer aanmelden. Mocht er weer behoefte ontstaan aan particuliere opvangplekken dan doen we een oproep via onze gemeentelijke communicatiekanalen.

Heeft u een vluchteling in huis?

Alle informatie over vluchtelingen en opvang werken we, als we nieuws hebben, telkens bij.

Als u uw gegevens achterlaat, kunnen we u af en toe berichten als we iets speciaal onder de aandacht willen brengen.