Homepage Apeldoorn.
A A A
Zoekvenster
Zoeken

Paspoort

In Nederland is iedereen van 14 jaar en ouder verplicht zich te kunnen identificeren met een geldig identiteitsbewijs. Wie naar het buitenland gaat, moet over een geldig reisdocument beschikken. Met een paspoort kunt u reizen naar alle landen van de wereld. De Nederlandse identiteitskaart is geldig voor de meeste Europese landen. Voor mensen die veel reizen en in het paspoort extra ruimte nodig hebben voor douanestempels en visa is er een zakenpaspoort.

Mijn Apeldoorn

Online aanvragen Afspraak maken

Online aanvragen

Aanvragen aan de balie

Jonger dan 18 jaar

Wordt er een paspoort voor een kind jonger dan 18 aangevraagd? Dan moeten beide ouder(s)/gezaghouder(s) toestemming geven voor de aanvraag. Zowel bij het aanvragen als het ophalen moet het kind aanwezig zijn. Tot 12 jaar moet er ook minimaal een ouder/gezaghouder aanwezig zijn. Toestemming geven kan op verschillende manieren:

Beide ouders/gezaghouders met kind mee naar de afspraak

Of 

  • Neem allebei uw identiteitsbewijs mee en een ingevuld toestemmingsformulier (pdf; 618kB), welke door beide ouders/gezaghouders is ondertekend.

Eén ouder/gezaghouder met kind mee naar de afspraak

  • Neem uw identiteitsbewijs mee.
    De andere ouder/gezaghouder geeft toestemming voor de aanvraag met DigiD door het invullen van het online toestemmingsformulier.
    Ook de ouder/gezaghouder die meegaat naar de afspraak kan thuis al online toestemming geven via het online toestemmingsformulier.

Of 

  • Neem uw identiteitsbewijs en het identiteitsbewijs van de andere ouder/gezaghouder mee samen met het ingevulde toestemmingsformulier (pdf; 618kB) mee, welke door beide ouders/gezaghouders is ondertekend.

Komt uw kind alleen naar de balie?

Of 

  • Uw kind neemt uw identiteitsbewijs en het identiteitsbewijs van de andere ouder/gezaghouder mee samen met het ingevulde toestemmingsformulier (pdf; 618kB) mee, welke door beide ouders/gezaghouders is ondertekend.

Afhalen

Kosten

Voorwaarden

Snel nodig? Spoedaanvraag

Vermissing of verloren

Zakenpaspoort

Laat je niet kopiëren of frauderen

Reizen met minderjarigen

Zie ook

Dit product vraag je aan met DigiD

Uw Reactie
Uw Reactie