Ga naar de homepage
A A A
Zoekvenster
Zoeken

VlijtseparkDe gemeente wil van Vlijtsepark een aantrekkelijk gebied maken, om er te wonen, te werken en te recreëren.

Mijn Apeldoorn

Vlijtsepark, ligt tussen het rustige Apeldoorns Kanaal en het lommerrijke Marialust. Het is het gebied aan weerskanten van de Vlijtseweg, tussen de Apeldoornse huisjes en bedrijfsloodsen aan de zuidkant en de sportvelden en bedrijven aan de noordkant. Vlijtsepark is prachtig gelegen, op steenworp afstand van de binnenstad.

Het is daarnaast ook groot en veelzijdig: het beslaat zo’n 12 hectare waarvan ongeveer een derde is bebouwd. Het deelgebied aan het kanaal noemen we de Zwitsal en dat bestaat uit de voormalige bedrijfsterreinen van wat veel Apeldoorners kennen als Diosynth en het voormalige terrein van Wassink. Aan de kant van Marialust liggen de deelgebieden de Kwekerij, waar vroeger de gemeentelijke kwekerij was gevestigd en nu nog tijdelijk de gemeentewerf, en de Remeha, een voormalig bedrijfsterrein. Vlijtsepark is een gebied dat de verbinding kan maken tussen twee stadsdelen, een gebied met veel kwaliteiten zoals industrieel erfgoed en het water van het kanaal en de Grift.

De ambitie is dat Vlijtsepark een levendig en aantrekkelijk gebied wordt om te wonen, te werken en te recreëren, dat Vlijtsepark helemaal openbaar is en de aanliggende wijken verbindt met het kanaal en met elkaar.

Meer over Vlijtsepark  • Loods in VlijtseparkBekijk een grotere versie
  • Bekijk een grotere versie
  • vlijtseparkBekijk een grotere versie