Homepage Apeldoorn.
A A A
Zoekvenster
Zoeken

Deelgebied Entree/Looiersdreef



Mijn Apeldoorn

Ontwerp deelplan Entree/Looiersdreef

Klik op de afbeelding voor de vergroting (jpeg, 1 MB)

Parkeren gebeurt vanaf nu niet meer op het plein. We halen de middenberm in de Looiersdreef weg, waardoor ruimte ontstaat voor meer groen aan de zijkant. Ook komt er een kiss & ride strook. De parkeerplekken aan de Looiersdreef zijn bedoeld om te parkeren bij halen en brengen van de kinderen. Vanaf deze parkeerplekken loop je veilig naar de school. Doordat de auto’s zoveel mogelijk buiten de wijk parkeren, is de school nu veilig te bereiken te voet of met de fiets.

Daarnaast maken we de entree groener door alle overbodige verharding weg te halen en kleur toe te voegen van nieuwe kleurrijke planten. Klimplanten sieren de blinde gevels van de gymzaal. Dit is iets wat we nog wel moeten overleggen met de eigenaar.  

Ontwerp Entree/LooiersdreefKlik op de afbeelding voor de vergroting (jpeg, 1.1 MB)

Voor de bestrating kiezen we voor een bruine betonstraatsteen met motief. Deze bruine betonstraatsteen gaan we in de toekomst in alle woonstraten en -erven van De Maten toepassen.

Ook komen er bankjes om gewoon even te zitten of om op de kinderen te wachten aan de zuidzijde van het plein. Langs de rand van het schoolterrein zijn zones afgeschermd zodat ouders hier kunnen wachten op de kinderen of de fiets kunnen parkeren.

Huidige situatie aan de Looiersdreef

Voorbeelduitwerking van de nieuwe situatie aan de LooiersdreefVoorbeelduitwerking van de nieuwe situatie aan de Looiersdreef

Huidige situatie van de EntreeHuidige situatie van de Entree

Voorbeelduitwerking van de nieuwe entreeVoorbeelduitwerking van de Entree

Bekijk de opmerkingen die over dit deelgebied zijn ingebracht.