Homepage Apeldoorn.
A A A
Zoekvenster
Zoeken

Deelgebied ZuidwestMijn Apeldoorn

Ontwerp ZuidwestKlik op de afbeelding om te vergroten (jpeg, 1.2 MB)

Er zijn een heel stel extra parkeerplekken bijgekomen in dit deel van de wijk. Soms door wat groen weg te halen, soms door de parkeerplekken wat anders in te delen. Centraal in het hofje van de Heelmeestersdreef 201-219 hebben we een deel van de parkeerplekken verruild voor groen. Zo ontstaat hier weer een rustiger groen beeld. Een stukje verderop zijn extra parkeerplekken teruggebracht om dit te compenseren. 

Voor Postmeestersdreef 209 -215 zijn de parkeerplekken naar de overzijde van de straat verhuisd. In plaats van tweemaal een wisseling van de rijbaan is er nu éénmaal een wisseling van de rijbaan. Alle geparkeerde auto’s staan dadelijk aan de overkant van de weg, niet meer voor de woningen. Het straatbeeld wordt hierdoor rustiger.

We verwijderen paaltjes waar mogelijk. Betonnen poefjes laten we op drie plekken terugkomen op een wat speelsere manier dan nu het geval is. In plaats van een rij van twee of drie poefjes, is het idee hier een verzameling van poefjes te plaatsen in verschillende maten. Bij de verdere uitwerking van het plan kijken we hoe we deze poefjes voldoende zichtbaar maken in het donker.

Er is een praktische en veilige oversteekplek van de basisschool naar het speelveld tegenover bedacht. Op de blinde gevel van de appartementen kunnen we klimplanten laten groeien zodat hier een veel prettiger, groene aanblik ontstaat. Dit hebben we nog niet overlegd met de eigenaren, dat gaan we doen bij de verdere uitwerking van het plan. Het formaat van alle parkeerplekken is onder de loep genomen. Kijk onder het kopje parkeren wat we hebben gedaan. De bochten in de weg en verkeersdrempels remmen automobilisten af. ‘Kussentjes’ zorgen voor de oriëntatie en patronen in de rijbanen laten zien dat er extra opgelet moet worden. Bijvoorbeeld hier bij de uitgang van de speelplek. Zie het kopje verkeer voor meer informatie hierover.

We pakken de verharding bij -en onder het dek van de appartementen aan de Eekschillersdreef niet aan omdat de kwaliteit van deze verharding nog goed is. Behalve de rijbaan behoort dit gebied tot de VVE van de appartementen.  

Huidige situatie in de PostmeesterdreefHuidige situatie in de Postmeesterdreef

Voorbeelduitwerking van de PostmeesterdreefVoorbeelduitwerking van de Postmeesterdreef

Huidige situatie in de HeelmeesterdreefHuidige situatie in de Heelmeesterdreef

Voorbeelduitwerking van de HeelmeesterdreefVoorbeelduitwerking van de Heelmeesterdreef

Bekijk de opmerkingen die over dit deelgebied zijn ingebracht.