Wat zoekt u:

Stadsdeelhart Anklaar

Op de plek van het inmiddels gesloopte winkelcentrum Anklaar in Apeldoorn komt een geheel nieuw eigentijds Stadsdeelhart.

Apeldoorn werkt samen met ontwikkelaars Habion en BPD aan het vernieuwen en uitbreiden van winkelcentrum Anklaar zodat het een aantrekkelijk stadsdeelcentrum wordt voor de bewoners van Zevenhuizen en Zuidbroek. Behalve een forse winkeluitbreiding, komen er een nieuw woonzorgcomplex, medische en zorgvoorzieningen, sociaal-culturele voorzieningen en extra woningen.

In het nieuwe Stadsdeelhart Anklaar komen 14.500 m2 winkels en dienstverlening, circa 150 appartementen en een ondergrondse parkeergarage met circa 520 plaatsen. Habion realiseert het nieuwe woon-zorgcomplex Koningin Wilhelmina, terwijl BPD verantwoordelijk is voor de realisatie van de winkels, de daarboven gelegen woningen en de parkeergarage. De gemeente verzorgt de inrichting van de openbare ruimte.

Tijdens de bouw van het nieuwe winkelcentrum kunnen omwonenden al sinds februari 2015 terecht bij het tijdelijke winkelcentrum Anklaar aan de Saloméstraat, een paar straten verderop. De nieuwbouw gaat ongeveer drie jaar duren. Het stadsdeelhart wordt voor de zomer van 2019 geopend.

Update juli 2017

De vernieuwing en uitbreiding van het nieuwe winkelcentrum is in volle gang. Wat staat er op de planning?

  • Aannemer Aan de Stegge is bezig met de bouw van blok 2. Volgens planning wordt dit gebouw in juni 2018 opgeleverd.
  • Ontwikkelaar BPD is verantwoordelijk voor de bouw van de parkeergarage en blok 3. Blok 3 bestaat uit drie bouwblokken van verschillende grootte. Aan de Stegge bouwt de parkeergarage die eind dit jaar gereed is. Ten Brinke Bouw bouwt de winkels met bovenliggende woningen. Ten Brinke Bouw start in oktober 2017 en streeft er naar om eind 2018 de winkels en in het voorjaar 2019 de woningen op te leveren.
  • De gemeente bereidt het werk aan de openbare ruimte voor en gaat eind dit jaar het werk aanbesteden. De werkzaamheden starten rond maart 2018. Uiteindelijk moeten de openbare ruimte, de omliggende wegen en het winkelgebied ingericht zijn in maart 2019. Rond deze tijd wordt het Stadsdeelhart feestelijk geopend!

Update mei 2017

De nieuwbouw van blok 2 is gestart. In week 19 en 20 worden de mortelschroefpalen aangebracht. Mortelschroefpalen is een systeem waarbij de trillingen en het geluid tot een minimum worden beperkt. Mocht u vragen hebben over de nieuwbouw van blok 2 dan kunt u terecht bij de uitvoerder ter plekke, Dennis Groen. Hij bevindt zich in de bouwkeet naast het verzorgingstehuis Wilhelmina.

Update maart 2017

Op donderdag 23 maart heeft Koningin Wilhelmina Atlant officieel haar deuren geopend. Na een drukke tijd van bouwen, voorbereiden en verhuizen zijn we erg blij met deze prachtige nieuwe locatie die eigendom is van ouderenhuisvester Habion. In het nieuwe pand van Habion wordt zorg en ondersteuning geboden aan ouderen. Op de begane grond is volop gelegenheid voor ontmoeting. Hier bevinden zich het Restaurant & Grand Café, diverse dagactiviteiten, een ontmoetingsruimte en komen een paar winkels. Op de 1ste verdieping wonen mensen met dementie in een beschermde omgeving. Op de 2de en 3de verdieping  zijn er appartementen voor meer zelfstandig wonende ouderen.

Documenten

Meer informatie

Volg ook de ontwikkelingen rondom De Anklaar via Facebook

Voor meer informatie kunt u mailen naar anklaar@apeldoorn.nl of bellen met 14 055.