Ga naar de homepage

Project Anklaar

Op de plek van het inmiddels gesloopte winkelcentrum Anklaar in Apeldoorn wordt een geheel nieuw eigentijds winkelcentrum met woningen en zorg gerealiseerd.

Mijn Apeldoorn

Apeldoorn werkt samen met ontwikkelaars Habion en BPD aan het vernieuwen en uitbreiden van winkelcentrum Anklaar zodat het een aantrekkelijk centrum wordt voor de bewoners van Zevenhuizen en Zuidbroek. Behalve een forse winkeluitbreiding, is er inmiddels  een nieuw woon-zorgcomplex, medische en zorgvoorzieningen, en extra woningen.

In het nieuwe Anklaar komen 14.100 m2 winkels en horeca, circa 150 appartementen en een ondergrondse parkeergarage met circa 535 plaatsen. Habion heeft inmiddels het nieuwe woon-zorgcomplex Koningin Wilhelmina gerealiseerd Ook het 2e woonblok genaamd de Componist is inmiddels opgeleverd. BPD is verantwoordelijk  voor de realisatie van de winkels, de daarboven gelegen woningen en de parkeergarage. De gemeente verzorgt de inrichting van de openbare ruimte. De gemeente bereidt het werk aan de openbare ruimte voor en gaat eind dit jaar het werk aanbesteden. De openbare ruimte rond het Woonzorgcentrum en woongebouw de Componist zijn inmiddels voltooid. De overige werkzaamheden aan de Sluisoordlaan en op de rest van het winkelcentrum starten in het voorjaar van 2019.Uiteindelijk moeten de openbare ruimte, de omliggende wegen en het winkelgebied ingericht zijn in september 2019. Rond deze tijd wordt het Stadsdeelhart feestelijk geopend!

Tijdens de bouw van het nieuwe winkelcentrum kunnen omwonenden al sinds februari 2015 terecht bij het tijdelijke winkelcentrum Anklaar aan de Saloméstraat, een paar straten verderop. De nieuwbouw gaat ongeveer drie jaar duren. Het stadsdeelhart wordt na de zomer van 2019 geopend.

Documenten

Meer informatie?

Volg ook de ontwikkelingen rondom De Anklaar via Facebook

Vragen over de parkeergarage en blok 3? Neem contact op met Ten Brinke Bouw, Nina Klose via telefoonnummer 0314 34 19 00.

Voor vragen over de openbare ruimte kunt u bellen naar de Gemeente Apeldoorn via 14 055.

 

Laatste update: november 2018  • Anklaar2
  • Anklaar3