Ga naar de homepage
A A A
Zoekvenster
Zoeken

Staatsliedenkwartier

30-04-2019

Bewoners denken mee over de toekomst van het Staatsliedenkwartier

Mijn Apeldoorn

In gesprek met de buurt

Het Staatsliedenkwartier in Apeldoorn Zuid krijgt een flinke opknapbeurt. De gemeente Apeldoorn heeft bewoners uit het gebied uitgedaagd om zelf met wensen en ideeën te komen om hun buurt te verbeteren. Van 25 maart t/m 13 april konden mensen terecht bij een speciale bouwkeet op het winkelcentrum Kayershof. Door allerlei activiteiten te organiseren, ging de gemeente met bewoners in gesprek.

Meer dan 100 bewoners hebben verbeterpunten voor hun buurt aangedragen. Na het verzamelen van deze input gaat de gemeente, samen met bewoners, via ontwerpsessies een nieuw ontwerp maken voor de buurt. Na verwachting ligt er in juli een nieuw voorstel voor het opknappen van het Staatsliedenkwartier.

Op 13 april werden de drie weken met de bouwkeet feestelijk afgesloten. Wethouder Wim Willems verzorgde de prijsuitreiking voor bewoners die een idee hebben aangedragen. Daarbij werd ook de samenwerking met Jantje Beton ondertekend voor een ‘Gezonde Buurt’. Dit project heeft als doel om de buurtbewoners meer in contact te brengen met de natuur, een gezonde leefstijl en dat kinderen gevarieerder buitenspelen. 

Nieuwsbrief

Hier kunt u de laatste nieuwsbrief bekijken. Wilt u zich aanmelden voor de nieuwsbrief? Mail naar samenmakenwijdebuurt@apeldoorn.nl