Schuldhulpverlening

U heeft betaalachterstanden en de rekeningen blijven komen. U wilt de rekeningen betalen maar het lukt u niet om tegelijk uw schulden af te lossen. Schuldhulpverlening helpt u om uw geldzaken weer op orde te krijgen. Samen bekijkt u wat hiervoor nodig is. Soms is een adviesgesprek voldoende. Soms is er meer nodig en volgt een traject schuldhulpverlening.

Hoe vraagt u schuldhulpverlening aan?

Woont u in gemeente Apeldoorn of Voorst? Maak dan online een afspraak voor een eerste gesprek. Woont u in gemeente Brummen of Epe? Dan kunt u schuldhulpverlening in uw eigen gemeente aanvragen.

Wat kost schuldhulpverlening?

Het kan zijn dat u voor sommige diensten kosten betaalt. Dit bespreken we met u zodra dat het geval is.

Hoe ziet een traject schuldhulpverlening eruit?

Een traject schuldhulpverlening bestaat uit 3 onderdelen: intakefase, stabilisatiefase en schuldenregeling. De 3 onderdelen zijn niet voor iedereen nodig. Soms is de intakefase al genoeg.

  1. Tijdens de intakefase bespreken we uw problemen en oorzaken. We maken met u een plan van aanpak om uw financiële situatie te stabiliseren. U start binnen 6 weken na het gesprek met de stappen uit het plan.
  2. De stabilisatiefase heeft als doel om grip op de inkomsten en uitgaven te krijgen. Om zo meer schulden te voorkomen. Daarvoor zijn verschillende oplossingen mogelijk, die u bespreekt met uw contactpersoon van de gemeente. Meestal nemen we nog geen contact op met uw schuldeisers in deze fase.
  3. Een schuldenregeling gaat over de beste oplossing voor uw schulden. Dat kan zodra uw financiële situatie stabiel is. We hebben verschillende oplossingen, waarbij we bekijken welke het beste bij uw situatie past.

Wat doet u in een crisissituatie?

We helpen u direct als u in een crisissituatie zit. Bijvoorbeeld bij een huisuitzetting of afsluiting van energie of water. Kom dan direct naar het stadhuis, Marktplein 1 in Apeldoorn.

Waar kunt u nog meer terecht?

Voor hulp en ondersteuning met uw schulden kunt u ook terecht bij Schuldhulpmaatje, De Kap en Humanitas. Deze organisaties helpen om uw schulden in kaart te brengen, om regelingen uit te zoeken, om afspraken te maken met schuldeisers en begeleiden u in het contact met de gemeente.

Aangepaste dienstverlening door coronavirus

Het coronavirus vraagt van ons een andere manier van werken. Als gemeente Apeldoorn helpen we u online, telefonisch en waar noodzakelijk fysiek.

Heeft u vragen rondom de bijstand, schuldhulpverlening, budgetbeheer, bewindvoering of bijzondere bijstand? De gemeente is bereikbaar. U kunt online een belafspraak maken. Is dit niet mogelijk dan kunt u bellen voor overleg met 14 055, kies in het keuzemenu voor 1.


Afspraak maken

Ook interessant