Homepage Apeldoorn.
A A A
Zoekvenster
Zoeken

Naar Smartcity

Fietsvriendelijke maatregelen

De auto laten staan en de fiets pakken, dat is een makkelijke manier om je duurzamer te verplaatsten. Maar dan moet je wel prettig door en om de stad kunnen fietsen. Smart City draagt hieraan bij.

Sneller groen bij regen

Fietsen in de regen is niemands hobby. Nog vervelender als je voor rood staat te wachten terwijl het regent, of terwijl je die donkere lucht steeds dichterbij ziet komen. In Apeldoorn werken we daarom steeds meer met slimme verkeerslichten. Verkeerslichten die informatie krijgen via het KNMI over het weer. Regent het of komt er een bui aan? Dan hoeven fietsers minder lang te wachten.

Wil je meer weten over deze slimme verkeerslichten? Kijk dan op apeldoorn.nl/slimverkeerslicht

Veiliger oversteken

Bij sommige kruispunten heb je ogen in je achterhoofd nodig om de situatie goed te kunnen overzien. De in- en uitrit van Centraal Beheer aan de Laan van Malkenschoten is zo’n kruispunt. Centraal Beheer en de gemeente wilden deze situatie graag veiliger maken. Daarom is Bikescout geïnstalleerd in de weg: een ingenieus systeem, dat met led-licht in het wegdek waarschuwt voor naderende fietsers.

Heb jij een idee hoe fietsen beter en veiliger kan met behulp van technologie? Mail naar smartcity@apeldoorn.nl, dan kijken we samen naar de mogelijkheden.

Uw Reactie
Uw Reactie