Homepage Apeldoorn.
A A A
Zoekvenster
Zoeken

Themabijeenkomst over nieuwe zonneparken en windmolens in ons landschap

17-07-2020

Op 2 september organiseert de gemeente Apeldoorn een themabijeenkomst over de Regionale Energiestrategie (RES).

Mijn Apeldoorn

De Concept RES is een plan voor meer duurzame energie in onze regio. Het beschrijft waar in onze regio nieuwe zonneparken en windmolens bij voorkeur komen. Lees meer over de RES.

De bijeenkomst is De bijeenkomst op 2 september wordt gehouden in Orpheus. Vanwege de corona-situatie is er een maximum aantal van 100 deelnemers. De zaal is inmiddels vol, maar u kunt ook actief deelnemen via een livestream op internet. U kunt daar ook (schriftelijk) uw vragen stellen en uw reactie geven, onder andere met behulp van het online stemprogramma Mentimeter.

Datum: woensdag 2 september
Tijd: 19:00 uur inloop. Programma 19:30 – 22:00 uur
Locatie: theater Orpheus (vol!) U kunt online deelnemen via internet
Meld u direct aan

Programma

Tijdens de bijeenkomst hoort u meer over de Concept RES en hoe deze tot stand is gekomen. Daarnaast gaan we met u in gesprek over de plannen en is er ruimte voor uw mening, vragen en reacties. Dat gebeurt zowel in de zaal, als ook online via internet. Een gespreksleider zal de bijeenkomst begeleiden.

19.00 uur (digitale) inloop. Online kunt u uw verbinding, geluid en beeld testen
19.30 uur welkom door gespreksleidster Anja Wormeester
19.40 uur enkele vragen aan wethouder Maarten van Vierssen
19.50 uur presentatie over de Concept RES door Harold van Ganzenwinkel, gemeente  Apeldoorn
20.10 uur stel uw vragen en geef uw reactie op de Concept RES (o.a. via Mentimeter)
21.00 uur pauze
21:30 uur verder doorpraten over de meest genoemde onderwerpen
22:00 uur einde

Concept RES: Waar kunnen nieuwe zonneparken en windmolens komen?

In de komende jaren willen we in onze regio fors minder CO2 uitstoten. Hoe kunnen we meer duurzame energie opwekken met wind en zon? Waar kunnen nieuwe zonneparken en windmolens komen? De Concept Regionale Energiestrategie geeft hier antwoord op. Dit concept-plan is het afgelopen jaar opgesteld door de gemeenten Apeldoorn, Brummen, Epe, Heerde, Lochem, Voorst en Zutphen, samen met het waterschap, de provincie Gelderland en met vertegenwoordigers van bedrijven, inwoners, netbeheerder en maatschappelijke organisaties.

Geef uw reactie

De bijeenkomst over de Concept RES vindt plaats in aanloop naar de politieke markt op 17 september en de gemeenteraadsvergadering op 24 september. De bijeenkomst is bedoeld om te informeren over de Concept RES en hierover met elkaar in gesprek te gaan. Ook raadsleden zullen de bijeenkomst bijwonen. Zij besluiten uiteindelijk in 2021 over de definitieve RES.

Onderdeel van een serie

De themabijeenkomst maakt onderdeel uit van een serie van 4 themabijeenkomsten over de energietransitie die de gemeente in samenwerking met Energiek Apeldoorn organiseert. Andere thema’s die in de serie aan bod komen zijn: energie besparen met nieuwe technologie (16 juli), waterstof (november 2020) en aardgasvrij (januari 2021).

Aanmelden en meer informatie

Aanmelden kan via het aanmeldformulier
Meer informatie vindt u op deze pagina Regionale Energiestrategie
Heeft u een vraag? Mail dan naar res@apeldoorn.nl