Ga naar de homepage gemeente Apeldoorn

Naar vacatureoverzicht

Integraal wijkbeheerder

Verantwoordelijk voor het dagelijks beheer en onderhoud van de openbare ruimte én leidinggeven aan zo’n 20 collega’s: jij doet het!

Deze vacature van integraal wijkbeheerder (36 uur) is jou op het lijf geschreven als je:

 • samen met bewoners wil werken aan een veilige, schone en intacte wijk.
 • een combinatie tussen leidinggeven aan zo’n 20 collega’s en inhoud wel ziet zitten.
 • veel buiten en op pad wil zijn. 

Dit ga je doen
Buurtbewoners hebben last van een boom in de straat omdat dit een gevaarlijke situatie oplevert, maar gemeente Apeldoorn kapt geen gezonde bomen. Wat doe je dan? Zomaar een vraag die op jouw bordje terecht kan komen. Het dagelijks beheer en onderhoud van de openbare ruimte van een stadsdeel in Apeldoorn ligt namelijk bij jou in goede handen. Jij bent operationeel verantwoordelijk voor een veilige, schone en intacte wijk. En voor wijk- en buurtraden ben jij hét aanspreekpunt op het gebied van beheer en onderhoud van de openbare ruimte. De werkzaamheden worden uitgevoerd door medewerkers in eigen dienst, de SW-voorziening en door derden. Een slordige wijk of gevaarlijke situaties door bijvoorbeeld loszittende tegels of te hoge struiken? Not on your watch! Concreet betekent dit dat je:

 • leiding geeft aan 15 tot 20 medewerkers. Je coacht en begeleidt medewerkers en bevordert hun kennis en kwaliteitsniveau. Je geeft invulling aan de HR-cyclus en ziekteverzuimbegeleiding.
 • knelpunten signaleert en klachten en meldingen afhandelt. Natuurlijk kom je dan ook meteen met oplossingen en adviezen op het gebied van onderhoud en beheer. Denk aan een advies geven over een kapaavraag in jouw wijk.
 • participeert in het wijkteamoverleg en intensief werk- en afstemmingsoverleg voert met wijk- en/of buurtraden.
 • een toetsende en handhavende rol op je neemt bij vergunningen.
 • adviseert bij (her)inrichtingsprojecten en participatieprojecten.
 • verantwoordelijk bent voor de budgetten die toegewezen zijn aan jouw stadsdeel.

“Dankzij het goede werk van de wijkbeheerder kunnen mijn buren en ik prettig wonen! Het is fijn om een vast gezicht en aanspreekpunt te hebben in de wijk. Hij bereidt de vergaderingen goed voor zodat we snel kunnen schakelen als we in gesprek zijn over onze wensen en behoeftes. Ik kijk uit naar een fijne samenwerking!” - aldus bewoner Jan

Werken voor Apeldoorn…
...betekent werken voor een open en ambitieuze organisatie. Met 162.000 inwoners zijn we de 11e gemeente van Nederland. Met zo’n 1.350 collega’s dragen we bij aan de strategische doelen van de organisatie: Apeldoorn versterken als gezinsstad, duurzaam en ondernemend Apeldoorn en een toeristisch toplandschap.

Genoeg uitdagingen voor jou en jouw team dus! Het onderhoud in de wijk wordt uitgevoerd door zowel aannemers als eigen personeel in grijs, groen en schoon. Jouw team bestaat uit 15 tot 20 collega’s en de sfeer binnen het team is goed, er is een hoge betrokkenheid bij het werk, met een goede motivatie en veel daad- en slagkracht. Daarnaast werk je als wijkbeheerder nauw samen met de andere wijkbeheerders binnen team Zuid en Buitengebied, dat zijn er in totaal 4. Ook heb je te maken met de regisseur openbare ruimte, projectleiders en werkvoorbereiders voor de projecten die binnen het stadsdeel worden uitgevoerd en met vakspecialisten. En laten we vooral de bewoners niet vergeten! Want daar doe je het uiteindelijk voor.

Jouw werkplek? Dat is de wijk zelf! Welke wijk dat is, dat bepalen we op een later moment. Dat je voor een wijk in Apeldoorn komt te werken, dát is in ieder geval al duidelijk.

Dit bieden we je

 • Een brutomaandsalaris van maximaal € 3.929,- bruto per maand (schaal 9)  op basis van 36 uur;
 • Een aanstelling voor 36 uur per week. In eerste instantie voor een jaar, met uitzicht op vast.
 • Een aantrekkelijke pensioenregeling;
 • 144 verlofuren;
 • Individueel Keuzebudget (IKB) van 17,45% bovenop je salaris. Dit zet je bijvoorbeeld in voor:
  • ontwikkeling;
  • vakantiegeld;
  • een eindejaarsuitkering;
  • een reiskostenvergoeding;
  • extra verlofuren. 

Dit vragen we van je
Inhoudelijk én op het gebied van leidinggeven ben je sterk. Jouw empathisch vermogen en vermogen om snel te kunnen schakelen, zorgen ervoor dat je met alle niveaus goed kunt samenwerken. Jij bent trots op ‘jouw’ stadsdeel en je zorgt er dan ook samen met je team voor dat het beheer en onderhoud van de openbare ruimte piekfijn in orde is. Daarnaast heb je ook:

 • hbo-werk- en -denkniveau. En een opleiding richting integraal beheer en onderhoud van de openbare ruimte, zoals een civiele, groene of agrarische opleiding.
 • aantoonbare ervaring in een soortgelijke functie, bijvoorbeeld je hebt op een soortgelijke functie gewerkt in de openbare ruimte. 

Solliciteren?
Reageren op deze vacature kan via de solliciteer button op deze website. We zien je reactie graag uiterlijk 22 oktober tegemoet. Heb je vragen over de vacature? Neem dan contact op met Amanda Schreuder, teammanager Zuid en Buitengebied op 055-580 1886 of a.schreuder@apeldoorn.nl.

Iedereen doet mee
De gemeente Apeldoorn is een inclusieve organisatie. We zijn ervan overtuigd dat we met een diverse organisatie beter zijn voorbereid op de ontwikkelingen in de samenleving. Naast je talent en kwaliteiten breng je ook je achtergrond en voorkeuren met je mee. Je bent welkom!

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Solliciteren

Referentienummer:
A2019-175

Regio:

Vacaturetype / functietype:

Startdatum:
08-10-2019

Sluitingsdatum:
22-10-2019

Locatie:
Gemeente Apeldoorn

Contactpersonen:
Amanda Schreuder
+31 555801886