Ga naar de homepage gemeente Apeldoorn

Naar vacatureoverzicht

Stage: Coördinator Jeugdcriminaliteit/Preventie

Casuïstiek die ertoe doet, werken met verschillende doelgroepen en heel veel leren. Dát is jouw stage coördinator Jeugdcriminaliteit/Preventie. Pak jij deze kans?

Hey aanpakker, klaar om wat je hebt geleerd in de praktijk te brengen? In deze stage:

 • zorg je ervoor dat jongeren op het rechte pad blijven;
 • werk je met verschillende doelgroepen;
 • zie en leer je veel over het sociaal domein.

Dit ga je doen
Jij voorkomt dat jongeren (weer) in aanraking komen met justitie en zorgt ervoor dat overlast van jeugd verminderd wordt. Hoe? Voornamelijk door het deelnemen aan het casusoverleg Jeugd. Hier wordt alle informatie over delinquente jongeren, veelplegers 18-, 18+ (nog 1 jaar volgen) én risicojongeren ingebracht en besproken. Daarbij wordt een persoon- en systeemgerichte aanpak rondom de jongere toegepast. Het doel is om tot besluiten te komen die écht de jongere verder helpen. Naast de strafmaat is er dan ook veel aandacht voor de benodigde zorg. Dat moet ervoor zorgen dat jongeren niet recidiveren en verder afglijden naar een criminele carrière. Iets waar jij in deze stage aan bijdraagt! Verder ga je:

 • meedenken over casuïstiek;
 • verzamelen en analyseren van relevante gegevens, zoals het verloop van strafbare feiten die een jongere pleegt;
 • afspraken plannen en organiseren.
 • plannen van aanpak bijhouden;
 • Multidisciplinair overleggen bijwonen en andere soorten overleg;
 • veel over jezelf leren!

Met wie?
Je werkt veel samen met zowel interne als externe professionals op het gebied van Zorg en Veiligheid. Er is een informele sfeer op de afdeling: er wordt hard gewerkt, maar ook veel gelachen. Samen met 2 andere collega’s vorm jij een team.  

Dit bieden we je

 • Een stage voor 32 uur, voor ongeveer 10 maanden vanaf september 2020.
 • Een stagevergoeding van €325,- bruto per maand op basis van 36 uur.
 • Een fijne én nieuwe werkplek, goed te bereiken met het openbaar vervoer.
 • Heel veel leermomenten en eerlijke feedback.

Dit vragen we van je
Vrienden omschrijven jou als iemand die altijd alles wil weten en veel wil leren. Dat je in deze stage heel veel gaat leren, vind je geweldig. Toch wil je meer dan dat. Meedenken en écht van toegevoegde waarde zijn is voor jou heel belangrijk. Dat komt goed uit, want dat is precies wat wij in onze stagiair(e) zoeken! Verder heb je:

 • een hbo-opleiding. Bijvoorbeeld op het gebied MWD/Social Work of SJD.

Iets voor jou?
Leren, werken aan interessante casuïstiek én een fijne stagevergoeding. Check, check, dubbel check? Solliciteer dan uiterlijk 12 april via de sollicitatiebutton. 24 april 2020 zullen we de eerste gesprekken voeren. Heb je eerst nog vragen over deze stageplek? Je kunt Peter Mensink, coördinator Jeugdcriminaliteit/Preventie bereiken op 055-5802692.

Werken voor Apeldoorn
...betekent werken voor een open en ambitieuze organisatie. Met 162.000 inwoners zijn we de 11e gemeente van Nederland. Met zo’n 1.350 collega’s dragen we bij aan de strategische doelen van de organisatie: Apeldoorn versterken als gezinsstad, duurzaam en ondernemend Apeldoorn en een toeristisch toplandschap.

Iedereen doet mee
De gemeente Apeldoorn is een inclusieve organisatie. We zijn ervan overtuigd dat we met een diverse organisatie beter zijn voorbereid op de ontwikkelingen in de samenleving. Naast je talent en kwaliteiten breng je ook je achtergrond en voorkeuren met je mee. Je bent welkom!

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Solliciteren

Referentienummer:
A2020-258

Regio:
Gelderland

Vacaturetype / functietype:
Stage

Startdatum:
25-03-2020

Sluitingsdatum:
12-04-2020

Locatie:
Gemeente Apeldoorn

Contactpersonen:
Peter Mensink
+31 555802692