Ga naar de homepage gemeente Apeldoorn

Naar vacatureoverzicht

Juridisch beleidsadviseur

De gemeente Apeldoorn zoekt een Juridisch beleidsadviseur

Ben jij een enthousiaste ervaren jurist(e) met een goed gevoel voor humor die onderdeel wil uitmaken van een bevlogen team dat zich dagelijks inzet om het bestuur, directieraad en de eenheden te adviseren?
Ben jij een actieve oplossingsgerichte jurist(e) die meedenkt en vooral vanuit de bedoeling van wetgeving adviseert?
Ben jij een jurist(e) die met overtuiging en lef advies uitbrengt en zich daar ook verantwoordelijk voor voelt?
Ben jij een jurist(e) die zich gespecialiseerd heeft in met name privaatrechtelijke vraagstukken waarbij (Europees) aanbestedingsrecht, maar ook de wet markt en overheid, staatssteunrecht voor jou zeer bekend zijn?
Ben jij in staat om bij juridische vraagstukken zowel schriftelijk als verbaal in heldere taal verschillende scenario’s met de daarbij horende risico’s te schetsen?

Laat van je horen!

Dit ga je doen
Als juridisch beleidsadviseur kom je bij de eenheid Veiligheid en Recht binnen het team Rechtsbescherming Advies en Veiligheid te werken. Het team bestaat in hoofdzaak uit juristen die gemeente breed adviseren en beleidsadviseurs openbare orde en veiligheid. Binnen het team zijn 4 programma’s actief. Dat zijn:

  • juridisch advies
  • bezwaar en beroep
  • juridische kwaliteitszorg en vorming en opleiding
  • veiligheid

De functie van juridisch beleidsadviseur valt binnen het programma juridisch advies. Je wordt met name ingezet op brede juridische vraagstukken op het gebied van (Europees) aanbestedingsrecht, de wet markt en overheid, staatssteunrecht. Maar ook de algemeen bestuursrechtelijke vraagstukken waarmee de gemeente wordt geconfronteerd zijn jou niet vreemd.

Dit bieden we je

  • Een aanstelling van 1 jaar voor 36 uur per week. Bij goed functioneren is er uitzicht om een aanstelling voor onbepaalde tijd te krijgen.
  • Een brutomaandsalaris van minimaal € 2.943,- (schaal 10) en maximaal € 5.118,- (schaal 11) bij een 36 urige werkweek. Het daadwerkelijke salaris is afhankelijk van je opleiding en werkervaring.
  • Een flexibel budget van 17,45% bovenop je salaris.
  • Een ruim aanbod van inhoudelijke en vaardigheidstrainingen.
  • Een inspirerende werkomgeving met voldoende uitdagende juridische klussen,  waar je samen met je collega juristen echt het verschil kunt maken.

Dit vragen we van je
Je hebt een afgeronde WO/masteropleiding rechtsgeleerdheid, bij voorkeur afgestudeerd op het privaatrecht. Je hebt minimaal vijf jaar werkervaring. Je beschikt over de competenties: analytisch vermogen, visie, omgevingsbewustzijn, overtuigingskracht, samenwerken, stressbestendigheid, oplossingsgerichtheid en bestuurlijke sensitiviteit

Dit is handig om te weten
Reageren op deze vacature kan tot 17 augustus. Heb je vragen over de vacature? Neem dan contact op met Paulien Maassen van den Brink, manager van het team Rechtsbescherming Advies en Veiligheid (055-5802305 of 06-46000864) of Boudewijn Janssen, programmamanager Juridisch Advies (055-5802334 of 06-46000845).

Werken voor Apeldoorn
...betekent werken voor een open en ambitieuze organisatie. Met 162.000 inwoners zijn we de 11e gemeente van Nederland. Met zo’n 1.350 collega’s dragen we bij aan de strategische doelen van de organisatie: Apeldoorn versterken als gezinsstad, duurzaam en ondernemend Apeldoorn en een toeristisch toplandschap. 

Iedereen doet mee
De gemeente Apeldoorn is een inclusieve organisatie. We zijn ervan overtuigd dat we met een diverse organisatie beter zijn voorbereid op de ontwikkelingen in de samenleving. Naast je talent en kwaliteiten breng je ook je achtergrond en voorkeuren met je mee. Je bent welkom!

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld. 

Solliciteren

Referentienummer:
A2020-309

Regio:
Gelderland

Vacaturetype / functietype:

Startdatum:
16-07-2020

Sluitingsdatum:
16-08-2020

Locatie:
Gemeente Apeldoorn

Contactpersonen:
Paulien Maassen van den Brink
+31 555802305