Homepage Apeldoorn.

Naar vacatureoverzicht

Senior adviseur/onderzoeker Concerncontrol

De gemeente Apeldoorn zoekt een Senior adviseur/onderzoeker Concerncontrol

Wil jij een belangrijke aanjager zijn van het lerend vermogen van onze organisatie? Ben jij de ervaren senior adviseur / onderzoeker die onze organisatie op een gestructureerde, aansprekende en verbindende manier helpt om te reflecteren op wat we doen en hoe we de dingen doen? Word jij enthousiast van het idee dat jij vanuit jouw rol een bijdrage kan leveren aan de ambities om als organisatie kwalitatieve stappen vooruit te zetten? Dan zijn we op zoek naar jou! 

Deze vacature van Senior adviseur / onderzoeker Concerncontrol (32-36 uur) is jou op het lijf geschreven als je:

 • niet zenuwachtig wordt van een functie die nog niet volledig is uitgekristalliseerd: de invulling en het succes van de functie ligt mede in jouw hand!
 • inspireert tot lerend en kritisch vermogen en op verschillende en aansprekende manieren inzichten ophaalt, helder en toegankelijk in beeld brengt en daarover adviseert.
 • jouw rol onafhankelijk en zelfstandig in kan vullen en tegelijkertijd ook zichtbaar (in verbinding) bent met de organisatie.
 • je bewust bent van je omgeving en het perspectief van waaruit anderen naar jouw  functie en adviezen kijken.

Dit ga je doen
Als onderzoeker / adviseur Concerncontrol ben jij de aanjager van het lerend en kritisch vermogen van onze organisatie! Allereerst door zelf gevraagd en ongevraagd periodiek kleinere en grotere onderzoeken (gebeurtenis, periodieke evaluatie, quick scans, opvolging, etc.) uit te voeren en/of te begeleiden. Je weet daarbij op inspirerende wijze de leerpunten van onderzoeken (breed in de organisatie) te delen. Daar waar je in de onderzoeken naar kijkt, kan per onderwerp verschillend zijn. Zaken die o.a. voor de komende maanden nog op de agenda staan zijn: evaluatie project ‘verbouwing Huis van de Stad’, Onderzoek doelmatigheid en doeltreffendheid Apeldoornse Energieagenda en de evaluatie van het risicomanagement.

Daarnaast jaag je het lerend vermogen aan door onder andere te komen met instrumenten en voorstellen die bijdragen aan het continu leren en verbeteren van de organisatie. Je gaat hierover met de organisatie in gesprek en inspireert om hierin stappen te zetten. Daar waar nodig faciliteer je organisatieonderdelen bij de toepassing van instrumenten, maar bovenal kijk je naar borging in de organisatie zelf.

Ook bevorder je het concernbrede inzicht in de onderzoeken die in de organisatie zijn en worden uitgevoerd en monitort op hoofdlijnen de opvolging ervan. Door de wijze waarop je dit doet, word je als kritische vriend ervaren en ben je van toegevoegde waarde voor directie en management.

Los van jouw rol rondom het ‘lerend en kritisch vermogen’ kan je uiteraard ook ingezet worden op andere zaken die vanuit Concerncontrol worden opgepakt.

Werken voor Apeldoorn…
...betekent werken voor een open en ambitieuze organisatie. Met ruim 163.000 inwoners zijn we de 11e gemeente van Nederland. Met zo’n 1.300 collega’s dragen we bij aan de strategische doelen van de organisatie: Apeldoorn versterken als gezinsstad, duurzaam en ondernemend Apeldoorn op de kaart zetten en ons toeristisch toplandschap kracht bij zetten. Daarnaast is de ambitie om binnen de organisatie op het vlak van de interne beheersing en het kritisch en lerend vermogen kwalitatieve stappen vooruit te zetten!

Je komt te werken bij het team Concerncontrol dat bestaat uit 3 adviseurs (2,7 FTE) en dat valt onder de afdeling Concernzaken waarin meerdere adviesfuncties op concernniveau zijn gepositioneerd. Concerncontrol heeft in de  basis tot taak om vanuit een onafhankelijke positie (3e lijn) inzicht krijgen in hoe de organisatiebeheersing is vormgegeven en hoe deze in de praktijk werkt. We hebben daarbij een signalerende, toetsende en adviserende rol richting het management , de directie en het college van B&W. Daarnaast  pakken we een initiërende rol en fungeren we als vliegwiel om verbeteringen aan te jagen. Dit geldt o.a. voor het kritisch en lerend vermogen van de organisatie.

Dit bieden we je

 • Een bruto maandsalaris van minimaal € 3.526,- bruto per maand (schaal 11) en maximaal € 5.814,- bruto per maand (schaal 12) op basis van 36 uur;
 • Individueel Keuzebudget (IKB) van 17,45% bovenop je salaris. Dit zet je bijvoorbeeld in voor:
  • ontwikkeling.
  • vakantiegeld.
  • een eindejaarsuitkering.
  • een reiskostenvergoeding.
  • extra verlofuren. 
  • een fietsregeling.
 • Een aantrekkelijke pensioenregeling;
 • Een goede werk/privé balans met de mogelijkheid tot ouderschapsverlof, thuiswerken en een flexibele planning van je uren;
 • 144 verlofuren op basis van 36 uur;
 • Een gloednieuwe omgeving, want ons huis van de stad is prachtig gemoderniseerd en geheel ingericht op flexibel werken.

Dit neem je mee
Je bent van nature nieuwsgierig, kan goed luisteren en weet de juiste vragen te stellen. Je kan zaken goed overzien en in perspectief te plaatsen. Je hebt een academische achtergrond en ruime kennis en ervaring met het doen van onderzoeken en het aanjagen van het lerend vermogen binnen een organisatie. Ervaring binnen een politiek bestuurlijke omgeving is duidelijk een pré.

Je bent toegankelijk, open, verbindend en in staat om mensen te inspireren en enthousiasmeren om zelf aan de slag te gaan! Je wekt vertrouwen en je staat voor de adviezen die je uitbrengt.  Samen met je kennis en ervaring ben jij een visitekaartje voor Concerncontrol. Uiteraard vinden we het belangrijk dat je over een gezonde dosis humor beschikt!

Solliciteren?
Je kunt tot 25 september reageren via de solliciteer button. Heb je vragen over de vacature? Neem dan contact op met Maarten Koldewijn, Concerncontroller, via 06 46 84 60 03.

Wij hanteren een overzichtelijke sollicitatieprocedure. Bij een positieve beoordeling van je sollicitatie word je uitgenodigd voor een sollicitatiegesprek.  Afhankelijk van de uitkomst van het gesprek kan een assessment of opdracht onderdeel uitmaken van de sollicitatieprocedure.

Let op! Een academische opleiding en ervaring met het uitvoeren van onderzoeken, evaluaties e.d. is een harde eis.

Iedereen doet mee
De gemeente Apeldoorn is een inclusieve organisatie. We zijn ervan overtuigd dat we met een diverse organisatie beter zijn voorbereid op de ontwikkelingen in de samenleving. Naast je talent en kwaliteiten breng je ook je achtergrond en voorkeuren met je mee. Je bent welkom! 

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld. 

Solliciteren

Referentienummer:
A2020-337

Regio:
Gelderland

Vacaturetype / functietype:

Startdatum:
10-09-2020

Sluitingsdatum:
24-09-2020

Locatie:
Gemeente Apeldoorn

Contactpersonen:
Maarten Koldewijn
+31 6 4684 6003