Homepage Apeldoorn.

Naar vacatureoverzicht

Strategisch financieel adviseur (m/v/x)

Jouw adviezen dragen bij aan het Apeldoorn van de toekomst. Zijn jouw ambities net zo groot als die van ons? Bijt je dan vast in complexe vraagstukken die ertoe doen.

Deze vacature van strategisch financieel adviseur (36 uur) is jouw volgende stap als je:

 • de regie pakt in een steeds veranderende en complexe omgeving;
 • een belangrijke rol wilt spelen in het strategisch adviseren over diverse (financiële) vraagstukken;
 • wilt werken voor een grote gemeente waar de plannen groots zijn en de lijnen kort.
 • samen wilt werken in een hecht team van 10 financieel strategen (concernadvies, business control en programma-/projectcontrol) en een afdeling met 65 medewerkers Financiën & Control.

Dit ga je doen
Cijfers vertellen volgens jou een verhaal. In het geval van de gemeente Apeldoorn het verhaal van een organisatie die midden in de maatschappij staat, met 165.000 inwoners en 1350 collega’s. Dat dit de nodige complexiteit en veelzijdigheid meebrengt op financieel gebied schrikt jou niet af. Sterker nog, je wilt hier onderdeel van zijn en ons naar het volgende hoofdstuk brengen met solide adviezen en vernieuwende ideeën. Intern en extern gebeurt er zo veel, dat er genoeg complexe vraagstukken voor jou klaarliggen. Denk aan de financiële gevolgen van rijksbeleid voor gemeenten, een organisatieverandering, de energietransitie of aan onze plannen om te groeien met 15.000 inwoners. Zaken waarop jij en jouw collega’s een concernbreed financieel en strategisch advies leveren. Daarnaast liggen er binnen deze functie ook kansen op het gebied van onze samenwerkingsverbanden. De Gemeente Apeldoorn heeft diverse gemeentelijke taken ondergebracht bij samenwerkingsverbanden met andere gemeenten en overheidsbedrijven. Jij kan de rol pakken om dé adviserende financieel strateeg van de Gemeente Apeldoorn naar deze externe verbonden partijen te worden, bijvoorbeeld grote kennisinstellingen, het afvalbedrijf of de veiligheidsregio. Dit betekent dat jij:

 • sparringpartner en adviseur bent voor ons bestuur en directie;
 • op strategisch niveau meedenkt en draagvlak creëert om de door jou opgestelde adviezen te laten uitvoeren;
 • met specialisten uit andere vakdisciplines een bijdrage levert aan verschillende samenwerkingsvormen;
 • een inhoudelijke bijdrage leveren aan de planning en control documenten van de gemeente;
 • actief een intern en extern netwerk onderhoudt om je financieel inhoudelijke kennis alsook regionale en landelijk (financiële) ontwikkelingen actueel hebt.

 “Voor deze functie moet iemand veel knowhow hebben op het financiële vakgebied en een goede bestuurlijke antenne hebben. We werken namelijk in een breed terrein aan vraagstukken. Dat maakt dit werk ook zo interessant.” – Gerrit Prosee, jouw nieuwe collega.

Werken voor Apeldoorn…
...betekent werken voor een open en ambitieuze organisatie. Met 165.000 inwoners zijn we de 11e gemeente van Nederland. Met zo’n 1.350 collega’s dragen we bij aan de strategische doelen van de organisatie: Apeldoorn versterken als gezinsstad, duurzaam en ondernemend Apeldoorn en een toeristisch toplandschap.

Genoeg uitdaging voor jou en jouw team dus! Wat jouw nieuwe team kenmerkt is natuurlijk resultaatgerichtheid en een strategische en financiële focus. Bij de gemeente Apeldoorn werk je niet alleen aan gezamenlijke doelstellingen, maar ook aan jezelf. Want met volop kansen voor ontwikkeling, zijn we een ambitieuze organisatie. We hechten veel waarde aan onze fijne onderlinge samenwerking en helpen elkaar altijd wanneer nodig. Een dichte deur kom je bij ons niet gauw tegen, betrouwbare en innovatieve collega’s wel!

Dit bieden we je

 • Een bruto maandsalaris van maximaal € 5.872,- bruto per maand op basis van 36 uur.
  Voor excellente kandidaten is een arbeidsmarkttoeslag mogelijk tot maximaal € 6.365,- op basis van 36 uur, afhankelijk van je kennis en ervaring.
 • Individueel Keuzebudget (IKB) van 17,45% bovenop je salaris. Je kunt dit laten uitbetalen als vakantiegeld of eindejaarsuitkering maar ook inzetten voor:
  • opleiding en ontwikkeling;
  • extra verlofuren; 
  • een fietsregeling;
 • 144 verlofuren op basis van 36 uur;
 • Een goede werk-privébalans met de mogelijkheid tot ouderschapsverlof, thuiswerken en een flexibele planning van je uren;
 • Een aantrekkelijke pensioenregeling;
 • Een gloednieuwe omgeving, want ons huis van de stad is prachtig gemoderniseerd en geheel ingericht op flexibel werken;
 • Vanwege de coronamaatregelen werken we zo veel mogelijk thuis. Geen zorgen, de thuiswerkfaciliteiten (o.a. laptop, telefoon) en inwerkperiode zijn goed geregeld!

Dit neem je mee
Vanzelfsprekend neem je voor deze functie uitstekende communicatieve vaardigheden mee. Je schakelt namelijk continu met allerlei partijen en het is aan jou om die samenwerking soepel te laten verlopen. Zowel met andere afdelingen, als met samenwerkingsverbanden. Tegelijkertijd raken jouw betrokken collega’s niet uitgepraat over jouw doorzettingsvermogen en overtuigingskracht.

Daarnaast heb je:

 • een wo-diploma in een financiële of bedrijfseconomische richting;
 • minimaal 5 jaar ervaring als strategisch adviseur in een hoog complexe omgeving, bijvoorbeeld bij een grote gemeente of provincie;
 • veel kennis over overheidsfinanciën.

Solliciteren?
Je kunt tot en met 26 september reageren via de solliciteer-knop. Heb je vragen over de vacature? Neem dan contact op met Martine Polman, manager van de afdeling F&C, via m.polman@apeldoorn.nl.

Iedereen doet mee

De gemeente Apeldoorn is een inclusieve organisatie. We zijn ervan overtuigd dat we met een diverse organisatie beter zijn voorbereid op de ontwikkelingen in de samenleving. Naast je talent en kwaliteiten breng je ook je achtergrond en voorkeuren met je mee. Je bent welkom!

Solliciteren

Referentienummer:
A2020-401

Regio:
Gelderland

Vacaturetype / functietype:

Startdatum:
10-09-2021

Sluitingsdatum:
26-09-2021

Locatie:
Gemeente Apeldoorn

Contactpersonen:
Martine Polman