Homepage Apeldoorn.

Naar vacatureoverzicht

Adviseur Ruimte en Milieu (m/v/x)

Ben jij die adviseur met ervaring en brede kennis binnen het domein milieu, ecologie en duurzaamheid?

Ben jij die adviseur met ervaring en brede kennis binnen het domein milieu, ecologie en duurzaamheid? En zet jij je graag in voor de implementatie van de Omgevingswet? Om zo bij te dragen aan een prettige, veilige en duurzame leefomgeving in de regio Veluwe IJssel? Dan zien wij jouw sollicitatie en motivatie graag tegemoet.

Omgevingsdienst Veluwe IJssel (OVIJ) zoekt een Adviseur Ruimte en Milieu voor 32 tot 36 uur per week.

Omgevingsdienst Veluwe IJssel
Van de IJssel tot Rivierenland, van de Achterhoek tot de Veluwe: wij werken in Gelderland elke dag aan een fijne en veilige plek om te wonen, werken en ontspannen. Dat doen we door vergunningverlening, toezicht, handhaving en advies. Jouw werk: overal om je heen!

Onze specialisten, zoals vergunningverleners, toezichthouders, handhavers, juristen en ecologen, geven advies, voeren controles uit en komen in actie als regels worden overtreden. Maak de omgeving steeds mooier en veiliger: kom werken bij één van de Gelderse omgevingsdiensten!

Wat ga je doen?
Als adviseur Ruimte en Milieu:

 • adviseer je, op hoofdlijnen, op het gebied van milieu, ecologie en duurzaamheid bij ruimtelijke procedures. Dit varieert van kleine vergunning aanvragen tot grotere gebiedsontwikkelingen.
 • fungeer je als vraagbaak voor vragen vanuit onze opdrachtgevers: gemeenten Apeldoorn, Epe, Voorst en Brummen en de provincie Gelderland.
 • ben je de vertaler van specialistische kennis en deeladviezen naar een integraal beleidsadvies. Hierbij bewaak je de kwaliteit van het advies en zorg je voor samenhang tussen de verschillende deeladviezen. Ook weet je hoe je het beleidsadvies begrijpelijk en behapbaar maakt voor bestuurders of belanghebbenden.
 • volg je landelijke ontwikkelingen op de voet en verwerk je deze in adviezen voor nieuwe ruimtelijke plannen en initiatieven.
 • vervul je een belangrijke rol bij de implementatie van de Omgevingswet. Binnen de kaders van de nieuwe instrumenten, zoals het Omgevingsplan en de Omgevingsvergunning, adviseer jij onze opdrachtgevers op het gebied van milieu, duurzaamheid en ecologie.

Wie ben jij?
Deze functie is jou op het lijf geschreven als zelfstandig, proactief, resultaatgericht en initiatiefrijk eigenschappen zijn waar jij je in herkent. Verder ben je goed in het maken van scherpe analyses en denk je in oplossingen.

Je nieuwe team en collega’s
Bij Omgevingsdienst Veluwe IJssel (OVIJ) zet je je samen met zo’n 60 andere collega’s in voor de leefomgeving van de gemeenten Apeldoorn, Epe, Voorst, Brummen en de provincie Gelderland. Samen werken we aan een veilige, gezonde en duurzame omgeving waarin mensen goed kunnen wonen, werken, leven en recreëren.

Werken bij OVIJ betekent werken in een dynamische omgeving met een professioneel en deskundig werkklimaat met mooie opdrachten. Er is volop ruimte voor ontwikkeling en groei. Klantgericht, krachtig, kwaliteit en kostenbewust zijn onze kernwaarden.

Bij OVIJ ga je aan de slag in Team Ontwikkeling. Binnen dit team geven we je grote zelfstandigheid en regelruimte en werk je nauw samen met enthousiaste en behulpzame collega’s. Je krijgt veel vrijheid in hoe je je werk doet. In ons dynamische team kun je rekenen op een goede werksfeer. Samen zetten we de schouders eronder en doen dat met veel werkplezier.

Wat kenmerkt Omgevingsdienst Veluwe IJssel nog meer? Bekijk onze website.

Jouw inbreng

Je bent een echte verbinder tussen samenleving, bestuur, opdrachtgever en onze organisatie. Je houdt het overzicht. En schakelt eenvoudig tussen de verschillende opdrachten. Waarbij je altijd de samenwerking
opzoekt met je interne en externe collega’s.

Daarnaast vragen we van jou:

 • een afgeronde relevante HBO- of WO-opleiding, bijvoorbeeld milieukunde;
 • minimaal 2 jaar relevante werkervaring op het gebied van ruimtelijke ontwikkeling of milieu, bij de overheid is een pré;
 • inzicht in vergunningverlening, toezicht en handhaving op gebied van milieu;
 • aantoonbare, succesvolle ervaring met project- en procesmatig werken.

 Wat wij jou bieden

 • Je ontvangt een salaris van minimaal € 3.090,- en maximaal € 4.671,- (schaal 10) bruto per maand bij een 36-urige werkweek.
 • Je krijgt een Individueel Keuze Budget (IKB): 17,45% van je brutosalaris, dat je per maand opbouwt en zelf kunt inzetten, bijvoorbeeld voor extra verlof of extra salaris.
 • Een dienstverband voor een jaar, met uitzicht op een vast contract.
 • Ruimte om plaats onafhankelijk te werken.
 • Reiskostenregeling woon-werkverkeer.

Naast deze arbeidsvoorwaarden bieden we nog meer aantrekkelijke redenen om bij ons te werken:

 • we investeren volop in je ontwikkeling. Je krijgt de mogelijkheid om opleidingen te volgen.
 • je beschikt over goede thuiswerkfaciliteiten zoals een smartphone en laptop, die hybride werken mogelijk maken.

Zin in deze baan?

Reageren op deze vacature kan via de solliciteer button op deze website. Wij zien je reactie graag uiterlijk 5 oktober tegemoet.

Heb je vragen over de functie? Neem dan contact op met Olga Cevaal, senior projectleider/adviseur, via o.cevaal@ovij.nl of 06 – 342 39 048. Heb je vragen over de procedure? Dan kun je mailen of bellen met Herman Eldering, manager Team Ontwikkeling, via h.eldering@ovij.nl of 055 – 580 17 05.

Je bent van harte welkom om op deze vacature te solliciteren. Bij gelijke geschiktheid van in- en externe sollicitanten, geven we voorrang aan huidige interne collega’s.

De sollicitatiegesprekken staan gepland op vrijdagochtend 14 oktober 2022, bij ons op kantoor in Apeldoorn. Wil je hiermee rekening houden in je agenda?

Wil je deze vacature delen met iemand uit je netwerk? Heel graag!
We hebben geen belangstelling voor acquisitie.

 

Solliciteren

Referentienummer:
O2022-896

Regio:

Vacaturetype / functietype:
Contract

Startdatum:
21-09-2022

Sluitingsdatum:
05-10-2022

Locatie:
Omgevingsdienst Veluwe IJssel (OVIJ)

Contactpersonen:
Olga CevaalUw Reactie
Uw Reactie