Ga naar de homepage
A A A
Zoekvenster
Zoeken

Verenigingen opgelet

In beweging voor schoon = geld voor de clubkas!

Mijn Apeldoorn

Hoe werkt het?

Alle verenigingen in de gemeente Apeldoorn worden uitgedaagd om in beweging te komen voor een schone omgeving. De beloning is niet alleen dat het schoner wordt om ons heen en dat waardevolle grondstoffen zoals blik en plastic flesjes weer een nieuw leven krijgen, maar het levert ook klinkende euro’s op voor de clubkas. Veel voordelen dus!

Meedoen is eenvoudig. Sluit uw vereniging aan bij Heel Apeldoorn Rein door een overeenkomst te sluiten; het Rein-contract. Hierin spreekt u af met de gemeente welke inspanning uw vereniging doet om Apeldoorn te laten blinken. Als startbonus ontvangt jouw vereniging éénmalig 250 euro. Daar bovenop ontvangt jouw club € 0,05 per ingeleverd blikje of plastic flesje (met een maximum van 20.000 stuks per kalenderjaar). Deze kunnen op 4 locaties worden ingeleverd. Elke deelnemende club ontvangt een unieke code die ingevoerd kan worden bij de automaat, zodat de opbrengst ten goede komt aan de club waar deze code bij hoort. Elk kwartaal wordt de opbrengst van de club bijgeschreven op de rekening van de vereniging. En als extra maken verenigingen elk kalenderjaar kans op een extra bonus!

Als extra kan de vereniging een bonus verdienen. Elk kalenderjaar worden er prijzen uitgedeeld van € 100, € 250 of € 500. Naast aantallen let een jury hierbij ook en vooral op andere aspecten zoals de reductie van het zwerfafval, de schoonheidsgraad, de wijze van aanpak, inbedding/samenwerking binnen de wijk en inzet voor Apeldoorn Rein. Een innovatieve aanpak met enthousiasme en creativiteit scoort hoog. Bij de start ontvang je een opruimpakket om het opschonen makkelijk en leuk te maken. 

Meedoen

Enthousiast geraakt? We vertellen u graag meer! Mail uw eigen naam, de naam van de vereniging en uw contactgegevens (mailadres en telefoonnummer) naar rein@apeldoorn.nl. We nemen binnen een week contact met u op. Kom ook in beweging voor schoon en verdien hiermee geld voor uw club!

Inleverlocaties

De blikjes en plastic flesjes kunnen op de volgende locaties worden ingeleverd:

Locatie Adres
Retourpunt de Mheen, achter de Jumbo

Het Retourpunt vindt u bij het winkelcentrum De Mheen (achter supermarkt Jumbo) aan het Korianderplein in de Apeldoornse wijk Zevenhuizen.

Let op!

Bij meer dan 50 stuks verzoeken we jullie om deze naar de inleverlocatie aan de Vlijtseweg te brengen. Hiermee voorkomen we onnodig wachttijden bij de inleverautomaten. De automaat herkent alleen onbeschadigde blikjes en flesjes. Platgereden blikjes/flesjes kunnen tegen dezelfde vergoeding ingeleverd worden bij de Bulkmachine waar ze handmatig worden ingenomen.

In het reglement retourpunt de Mheen leest u wat de regels zijn voor het inleveren van flesjes en blikjes.
Albert Heijn, Ugchelen

Molecatenlaan 30. 7339 LM Ugchelen. Het Retourpunt vindt u bij de parkeerplaats.

In het reglement retourpunt Albert Heijn leest u wat de regels zijn voor het inleveren van flesjes en blikjes.
Recycling Center/ Kiosk

Parkeerplaats winkelcentrum Eglantier.

In het reglement retourpunt recycling center leest u wat de regels zijn voor het inleveren van flesjes en blikjes.
Inleverlocatie Bulkmachine

Marowijne 48 (achter het pand van Tomra aan de Laan van Malkenschoten – ingang via Oude Apeldoornseweg). U kunt hier terecht op afspraak door te bellen met Circulus-Berkel via 0900-9552. De openingstijden zijn:

  • Elke eerste en derde zaterdag van de maand van 9.00 - 16.30 uur
  • De laatste woensdag van de maand tussen 13.00 en 16.00 uur

In het reglement inleverlocatie Tomra, Marowijne 48 leest u wat de regels zijn voor het inleveren van flesjes en blikjes.

Voorwaarden

Bekijk de voorwaarden van de actie.

Ondersteuning

Om het opruimen gemakkelijker en leuker te maken, ontvangt elke deelnemende vereniging een opruimpakket met daarin 10 grijpers en Rein-afvalzakken. Ook hebben we Rein-hesjes beschikbaar, zodat iedereen kan zien dat de vereniging meedoet aan de actie ‘ In beweging voor Apeldoorn Rein’. Als jouw vereniging een grote opruimactie wil organiseren, dan is er de mogelijkheid om het Reintje te lenen. Meer informatie over het reserveren van deze mobiele opruimkar is op deze website te vinden.