Homepage Apeldoorn.
A A A
Zoekvenster
Zoeken

Naar Verkiezingen

Verkiezingen in coronatijd

De Tweede Kamerverkiezing van 2021 gaat er door het coronavirus anders uitzien dan u gewend bent. We nemen verschillende maatregelen om de verkiezingen veilig en verantwoord te laten verlopen. U leest hier alles over het stemmen op 15 en 16 maart, briefstemmen en de hygiënemaatregelen.

Eerder stemmen

Alle stemlokalen zijn open op woensdag 17 maart van 07.30 uur tot 21.00 uur. Vooral voor mensen met een kwetsbare gezondheid, zijn er in Apeldoorn tien stembureaus eerder geopend. Op maandag 15 en dinsdag 16 maart zijn onderstaande stembureaus open van 07.30 – 21:00 uur.

Stadhuis Marktplein 1 Apeldoorn
De Grote Kerk Loolaan 16 Apeldoorn
Victorkerk  Jachtlaan 187 Apeldoorn
A.v.v Columbia  Winkeweijertlaan 80 Apeldoorn
Denksportcentrum Apeldoorn  Dubbelbeek 24 Apeldoorn
Gymzaal Warenargaarde  Warenargaarde 230 Apeldoorn
Klootschietvereniging Het Woudhuis  Lupineweg 21 Apeldoorn
Het Kruispunt Zilverschoon 114 Apeldoorn
Voetbalvereniging WWNA  Wieselsedwarsweg 28 Wenum Wiesel
V.V. Beekbergen Veldhofweg 31 Beekbergen

Briefstemmen

Voor de kiezers ouder dan 70 jaar is er ook de mogelijkheid om per brief te stemmen. Deze briefstem kan per post worden verstuurd naar de gemeente of worden afgegeven op een aangewezen afgiftepunt.

Hygiënemaatregelen

De gezondheid van onze stembureauleden en de stemgerechtigden zijn belangrijk. Daarom treffen we op elk stembureau maatregelen. Zo zorgen we voor waarborging van de 1,5 meter afstand, komen er kuchschermen op de tafels en worden de stemhokjes periodiek gereinigd. Ook stellen we beschermende middelen zoals handschoentjes en mondmaskers beschikbaar voor stembureauleden.

We vragen bezoekers om een gezondheidscheck (die wordt meegezonden met de stempas) thuis te doen en om handen te ontsmetten. Beantwoordt u één van de vragen op de gezondheidscheck met 'ja'? Dan kunt u niet stemmen. U kunt wel iemand anders machtigen om voor u te stemmen.

Mijn Apeldoorn