Ga naar de homepage
A A A
Zoekvenster
Zoeken

Veelgestelde vragen Nederlandse Bomendagen

10-05-2019

Lees hier de veelgestelde vragen

Mijn Apeldoorn

Wie organiseert de Nederlandse Bomendagen?
De Gemeente Apeldoorn organiseert deze samen de branchevereniging voor groenvoorzieners (VHG), vereniging voor boomverzorgers (KPB-ISA) en de vereniging Stadswerk.

Waar vinden de Nederlandse Bomendagen plaats?
Het centrale punt van de Nederlandse Bomendagen is het Verzetsstrijderspark. Daar zijn de nationale klimkampioenschappen en de activiteiten voor het brede publiek. Speciaal voor experts op het gebied van bomen en groen, worden op het Zwitsalterrein lezingen gegeven.

Waarom zijn de Nederlandse Bomendagen in Apeldoorn?
Apeldoorn heeft in 2018 de Award European City of Trees gewonnen. Wij mogen ons daarom Europese Bomenhoofdstad noemen. De Nederlandse Bomendagen is één van de activiteiten die in dat kader worden georganiseerd. Hiermee willen we laten zien hoe bijzonder bomen zijn en wat er in Apeldoorn gebeurt om de stad groen te houden.

Kost het geld om deel te nemen aan de activiteiten?
Alle activiteiten zijn gratis.

Waar kan ik parkeren?
Komt u met de auto? Aan de Vlijtseweg zijn parkeerplaatsen gereserveerd. Vanaf daar is het ruim vijf minuten lopen naar het Verzetsstrijderspark. In het park zelf is ruime gelegenheid om uw fiets neer te zetten (onbewaakt).

Is het terrein toegankelijk voor mindervaliden?
Vanaf de weg zijn de klimkampioenschappen goed te volgen voor minder validen. Om de evenemententent te bereiken moet u het grasland oversteken. Hier is geen verharding in de vorm van vlonders of rijplaten aanwezig. De tent zelf is voorzien van een vlondervloer.

Is het klimmen in bomen niet schadelijk voor de bomen?
Boomverzorgers klimmen vaak. Dit wordt juist gedaan om zorgvuldig te werk te gaan. De klimmers en hun touwen brengen geen enkele schade toe. De bomen in het park zijn erg groot en stevig. Tijdens de klimkampioenschappen mag niet aan bomen worden gezaagd.