Homepage Apeldoorn.
A A A
Zoekvenster
Zoeken

Boodschap burgemeester Ton Heerts 29 mei

Vanaf maandag worden de coronaregels weer wat versoepeld. Het is heerlijk dat we weer wat meer bewegingsvrijheid krijgen. Samen met ondernemers hebben we allerlei maatregelen en besluiten genomen om alles in goede banen te leiden. Voor een veilige, verantwoorde, maar ook vriendelijke binnenstad.

Mijn Apeldoorn

Beste Apeldoorners,

Vanaf maandag worden de corona regels weer wat versoepeld. We kunnen weer af en toe naar het café, uit eten, en naar het theater of de bioscoop. Het is heerlijk dat we weer wat meer bewegingsvrijheid krijgen. Het is duidelijk te merken dat iedereen daar ook aan toe is.

Maar het is ook spannend. Want wat gaat er gebeuren als het overal weer drukker wordt? Als we weer in groepjes in het café zitten, ook al is het netjes op anderhalve meter. Lukt het ons dan nog steeds om het virus in bedwang te houden?

Dat wordt de grote uitdaging waar u, jij en wij allemaal, de komende tijd voor staan. Het zal met name in en om de Apeldoornse binnenstad soms puzzelen met de ruimte zijn.

Samen met ondernemers hebben we allerlei maatregelen en besluiten genomen om alles in goede banen te leiden. Veilig en verantwoord, maar ook vriendelijk, en ontspannen.

Wat er precies allemaal geregeld is, kun je lezen op apeldoorn.nl/binnenstad

Het is wel nog steeds de bedoeling dat iedereen zoveel mogelijk drukke plekken en tijdstippen vermijdt. En zich natuurlijk houdt aan de basisregels van het RIVM. Die kan intussen waarschijnlijk iedereen dromen, dus die ga ik hier niet herhalen.

Ik wil graag nog één ding tegen u zeggen:
Ik hoop echt met heel mijn hart dat we met zijn allen het ergste achter de rug hebben. Alleen, dat weten we niet zeker. Daarom is mijn verzoek aan u: geniet, maar met mate.