Ga naar de homepage
A A A
Zoekvenster
Zoeken

Zorg voor meer groen in uw tuinMijn Apeldoorn

Steeds vaker richten we onze tuin volledig in op gemak. Niet iedereen is zich er echter van bewust dat hierdoor juist problemen ontstaan. Te veel bestrating in tuinen zorgt voor problemen tijdens hevige regenbuien en aanhoudende droogte, vermindering van biodiversiteit en de opwarming van de stad. Daarom moeten we nu samen actie ondernemen voor een klimaatbestendige toekomst van de stad!

Ga voor meer groen in de tuin

Sinds 2017 steunt de gemeente Apeldoorn de landelijke beweging ‘Operatie Steenbreek’. Onder het motto ‘Tegel eruit, plant erin’ willen we Apeldoorn nog groener maken. Doet u ook mee?   

Heeft u veel steen in uw tuin? Dan is de kans op wateroverlast bij een hevige regenbui veel groter! Het regenwater kan namelijk moeilijk wegstromen en het riool raakt overbelast. Meer groen in uw tuin helpt om het regenwater op te vangen en via de bodem af te voeren. U helpt hiermee verdroging van de grond te voorkomen en het schone regenwater verdwijnt niet meer in het riool!

Kijk eens naar uw eigen tuin. Is er nog een plekje over waar een paar stenen weg kunnen? Zet wat planten in de aarde, creëer ruimte voor regenwater en breng meer kleur in uw tuin aan. Kortom, ga samen met de gemeente Apeldoorn voor een groene buitenruimte en draag zo bij aan een duurzame toekomst!

Deel uw succes op Facebook en inspireer anderen.

Wilt u het nog groter aanpakken? Hebt u een actie bedacht in Apeldoorn die bij ‘Operatie Steenbreek’ past? Laat het ons weten via operatiesteenbreek@apeldoorn.nl en dan bekijken we samen de mogelijkheden. Ook voor vragen kunt u altijd contact met ons opnemen.  • Logo opreatie Steenbeek
  • Groene tuinBekijk een grotere versie