Ga naar de homepage
A A A
Zoekvenster
Zoeken

Keizersmantel en Koningspage in Beekbergen

De Keizersmantel en Koningsmantel in Beekbergen krijgen een nieuw wegdek.

Mijn Apeldoorn

De gemeente Apeldoorn voert vanaf eind februari 2019 werkzaamheden uit in de Keizersmantel en Koningspage in Beekbergen. Zie hier het overzichtskaartje 

Wat gaan we doen

In deze straten is het asfalt aan vervanging toe. In plaats van de weg opnieuw te asfalteren, wordt de weg voorzien van een klinkerverharding. De reden om voor klinkers te kiezen is o.a. omdat klinkerwegen duurzamer zijn en langer meegaan dan een asfaltweg. Ook past een klinkerverharding beter bij een woonstraat. Naast het vervangen van de verharding legt de gemeente een infiltratieleiding aan en een wadi voor het opvangen van het regenwater.  

Wat is een infiltratieleiding?

Het water uit de toilet, douche en keuken komt terecht in het vuilwaterriool. Dit vuile water wordt gezuiverd door de zuiveringsinstallatie. Regenwater komt momenteel ook terecht in dit riool. Door infiltratieleidingen aan te leggen wordt het regenwater opgevangen zodat het geleidelijk wordt opgenomen in het grondwater. Bij hevige regenval ontstaat hierdoor minder overlast en er hoeft minder afvalwater gezuiverd te worden in de zuiveringsinstallatie.

Informatiebijeenkomst

Omwonenden die meer informatie willen over de werkzaamheden, zijn welkom op de inloopavond op donderdag 21 februari van 19.00 tot 20.30 uur in De Hoge Weye, Dorpsstraat 34 in Beekbergen. Aanwezigen kunnen dan het ontwerp bekijken en vragen stellen. De bijeenkomst heeft een inloopkarakter, wat betekent dat geïnteresseerden tussen 19.00 en 20.30 uur zelf een moment kunnen kiezen om langs te komen.