Ga naar de homepage
A A A
Zoekvenster
Zoeken

Er komen drie tiny forests bij

12-06-2019

Er zijn drie nieuwe locaties voor tiny forests geselecteerd: op de schoolpleinen van basisscholen Passe-Partout en Ichthus en in de wijk Osseveld-Woudhuis worden dit najaar tiny forests met buitenlokaal gerealiseerd. Dat maakte wethouder Sandmann gisteren bekend.

Mijn Apeldoorn

Een tiny forest is een dichtbegroeid, inheems bos ter grootte van een tennisbaan. Bij elk tiny forest komt een buitenlokaal, waarin kinderen leren over de Nederlandse natuur. Het eerste tiny forest in Apeldoorn werd eind vorig jaar in de wijk Zevenhuizen aangeplant. We doen dat samen met IVN Natuureducatie. 

Natuur ontdekken

Volgens wethouder Mark Sandmann is meer groen in de stad in meerdere opzichten goed: “De verschillende soorten bomen trekken insecten en vogels aan. Ook krijgen kinderen de kans om de natuur in de buurt te ontdekken en daarover te leren. En een bos in een woonwijk zorgt voor een schonere lucht, voor verkoeling in de zomer, en het kan een opslagplek voor regenwater zijn.”

Betrokkenheid scholen en buurt

In april 2019 riepen we buurtbewoners en basisscholen op om mee te denken over locaties voor de minibossen. Tien enthousiastelingen dienden een locatie in. We checkten de locaties op basis van de vooraf gestelde criteria. De betrokkenheid van de scholen en de buurt waren daarbij het uitgangspunt.

Groene ruimte uitbreiden

De voorstellen van Passe-Partout, Ichthus en de wijkraad Osseveld-Woudhuis kwamen als meest geschikt uit de bus. Robert van Woudenberg, directeur van Passe-Partout, is erg blij dat de tiny forest er komt. “Dit is een geweldige mogelijkheid om de groene ruimte rondom onze school verder uit te breiden. Zo kunnen we onze leerlingen de natuur echt laten ervaren. Bovendien kunnen we dit samen met de buurt aanpakken en dat zorgt voor extra verbinding in de wijk.”