Adviseur Externe Veiligheid (m/v/x)

Omgevingsdienst Veluwe IJssel zoekt een Adviseur Externe Veiligheid

Referentienummer:
A2022-920

Regio:
Gelderland

Vacaturetype / functietype:

Startdatum:
22-11-2022

Sluitingsdatum:
12-12-2022

Locatie:
Omgevingsdienst Veluwe IJssel (OVIJ)

Contactpersonen:
Herman Eldering

Solliciteer

Regio:                    Omgevingsdienst Veluwe IJssel
Opleiding:              hbo/wo
Aantal uren:          32-36 uur per week
Salaris:                  minimaal € 3.090,- en maximaal € 4.671,- (schaal 10) bruto per maand bij een 36-urige werkweek
Standplaats:          Apeldoorn
Solliciteer vóór:     13 december 2022

Als adviseur Externe Veiligheid draag jij bij aan het maken van de juiste keuzes op het gebied van de risico’s voor mens en milieu bij gebruik, opslag en vervoer van gevaarlijke stoffen. Met jouw heldere visie op Externe Veiligheid ga je aan de slag voor drie omgevingsdiensten in Gelderland en help jij onze opdrachtgevers echt verder. Pak jij deze kans en word jij onze nieuwe collega?

Omgevingsdienst Veluwe IJssel is op zoek naar een Adviseur Externe Veiligheid voor 32 - 36 uur per week

Jouw werk: overal om je heen!
Van de IJssel tot Rivierenland, van de Achterhoek tot de Veluwe: wij werken in Gelderland elke dag aan een fijne en veilige plek om te wonen, werken en ontspannen. Dat doen we door vergunningverlening, toezicht, handhaving en advies. Jouw werk: overal om je heen!

Onze specialisten, zoals vergunningverleners, toezichthouders, handhavers, juristen en ecologen, geven advies, voeren controles uit en komen in actie als regels worden overtreden. Maak de omgeving steeds mooier en veiliger: kom werken bij Omgevingsdienst Veluwe IJssel, één van de zeven Gelderse omgevingsdiensten!

Wat ga je doen?
Als adviseur Externe Veiligheid (EV) werk je intensief samen met een collega adviseur Externe Veiligheid. Samen werken jullie voor Omgevingsdienst Veluwe IJssel, Omgevingsdienst Noord-Veluwe en Omgevingsdienst Achterhoek. Een werkgebied van 22 gemeenten en de Provincie Gelderland. Je gaat aan de slag met:

 • adviseren aan gemeenten over Externe Veiligheid bij bestemmingsplannen en omgevingsvergunningen;
 • deelnemen aan projectgroepen die zich bezighouden met de ontwikkeling van omgevingsvisies en omgevingsplannen;
 • ontwikkelen en delen van kennis over omgevingsveiligheid binnen de Omgevingswet;
 • leveren van advies over considerans en voorschriften van vergunningen;
 • adviseren over EV-vraagstukken aan collega toezichthouders.

Daarnaast onderhoud je actief een EV-netwerk. En ben je aanjager van het Gelderse Externe Veiligheids Overleg (GEVO); de regionale kennisschakel van de zeven Gelderse Omgevingsdiensten.

 

Wie ben jij?
Enthousiast, inhoudelijk sterk en communicatief vaardig: dat ben jij. Ook ben je analytisch sterk en kom je, zelfstandig of samen met collega’s, snel tot een eenduidig standpunt. Je schakelt vlot en makkelijk, zowel met onze opdrachtgevers als externe partijen. Vanuit jouw klant- en oplossingsgerichte houding ben je een prettige en betrouwbare gesprekspartner.

Je nieuwe team en collega’s
Bij Omgevingsdienst Veluwe IJssel (OVIJ) zet je je samen met zo’n 60 andere collega’s in voor de leefomgeving van de gemeenten Apeldoorn, Epe, Voorst, Brummen en de provincie Gelderland. Samen werken we aan een veilige, gezonde en duurzame omgeving waarin mensen goed kunnen wonen, werken, leven en recreëren.

Werken bij OVIJ betekent werken in een dynamische omgeving met een professioneel en deskundig werkklimaat met mooie opdrachten. Er is volop ruimte voor ontwikkeling en groei. Klantgericht, krachtig, kwaliteit en kostenbewust zijn onze kernwaarden.

Bij OVIJ ga je aan de slag in Team Ontwikkeling. Binnen dit team geven we je grote zelfstandigheid en regelruimte en werk je nauw samen met enthousiaste en behulpzame collega’s. Je krijgt veel vrijheid in hoe je je werk doet. In ons dynamische team kun je rekenen op een goede werksfeer. Samen zetten we de schouders eronder en doen dat met veel werkplezier.

Wat kenmerkt Omgevingsdienst Veluwe IJssel nog meer? Bekijk onze website.

Jouw inbreng
Je bent een doorpakker en houdt het overzicht. Je zoekt altijd de samenwerking op met je interne en externe collega’s.

Daarnaast vragen we van jou:

 • een afgeronde hbo- of wo-opleiding, in een technische- of milieukundige richting, bijvoorbeeld integrale veiligheidskunde
 • minimaal twee jaar relevante werkervaring.
 • aantoonbare werkervaring als adviseur externe veiligheid is een pré
 • relevante kennis van wet- en regelgeving op het gebied van Externe Veiligheid
 • kennis van rekensoftware

Wat wij jou bieden

 • Je ontvangt een salaris van minimaal € 3.090,- en maximaal € 4.671,- (schaal 10) bruto per maand bij een 36-urige werkweek.
 • Je krijgt een Individueel Keuze Budget (IKB): 17,05% van je brutosalaris, dat je per maand opbouwt en zelf kunt inzetten, bijvoorbeeld voor extra verlof of extra salaris.
 • Een dienstverband voor een jaar, met uitzicht op een vast contract.
 • Ruimte om plaats onafhankelijk te werken.
 • Reiskostenregeling woon-werkverkeer.

Naast deze arbeidsvoorwaarden bieden we nog meer aantrekkelijke redenen om bij ons te werken:

 • we investeren volop in je ontwikkeling. Je krijgt de mogelijkheid om opleidingen te volgen.
 • je beschikt over goede thuiswerkfaciliteiten zoals een smartphone en laptop, die hybride werken mogelijk maken.

Zin in deze baan?
Mooi! Dan zoeken we jou! Verstuur je sollicitatie met motivatie en CV vóór 13 december 2022 via de sollicitatiebutton.

Jouw sollicitatie
Heb je nog vragen? Dan kun je mailen of bellen met Herman Eldering, manager Team Ontwikkeling, via h.eldering@ovij.nl of 055 – 580 17 05. 

Je bent van harte welkom om op deze vacature te solliciteren. Beschik je nog niet over de juiste ervaring, maar voldoe je wel aan de gevraagde opleiding en ben je gemotiveerd? Ook dan nodigen we je van harte uit. Bij gelijke geschiktheid van in- en externe sollicitanten, geven we voorrang aan huidige interne collega’s.


Wil je deze vacature delen met iemand uit je netwerk? Heel graag! We hebben geen belangstelling voor acquisitie.

Uw Reactie
Uw Reactie