Homepage Apeldoorn.
A A A
Zoekvenster
Zoeken

Vergroenen Zuid

01-07-2020

Gemeente Apeldoorn werkt aan meer groen in de stad. Planten en bomen hebben namelijk veel voordelen! Een van de plekken waar we gaan vergroenen is in de wijk Zuid. Op deze pagina leest u wat we gaan doen.

Mijn Apeldoorn

Wat gaan we doen?

In Apeldoorn zuid zijn verschillende hofjes te vinden. Sommige van deze hofjes zijn ‘versteend’, er staan nog maar weinig planten en bomen in. Daarom gaan we aan de slag met de hofjes Drecht en Gein. Ook pakken we de hoek Lekstraat/Haringvliet aan.

Minder steen, meer plant, veel voordelen

In de beide hofjes komen plantvakken met verschillende vaste planten en siergrassen. Ook het grasveld op de hoek Lekstraat/Haringvliet krijgt meer vaste planten. Dit doen we, omdat het vergroenen van de stad veel voordelen heeft. Beplanting in straten, op daken en tegen gevels zorgt voor verkoeling op hete dagen. Bij nat weer wordt het regenwater beter afgevoerd. Ook wordt de straat aantrekkelijker voor vogel, vlinders en insecten. Bovendien: groene straten zien er mooier uit!

Bekijk de tekeningen en de plantlijst

Op deze pagina ziet u de tekeningen van de hofjes en het grasveld. Ook kunt u de plantlijst inzien met verschillende plantmengsels. Klik op de afbeelding om deze groter te bekijken. Buurtbewoners van de hofjes mogen meedenken over de invulling van het groen. Zij moeten er immers elke dag naar kijken! Via een brief ontvangen ze hier een uitnodiging voor.

Zelf aan de slag met vergroenen?

Wilt u uw eigen tuin vergroenen? Of heeft u zelf een mooi, creatief idee om uw straat of buurt groener te maken? Op www.apeldoorn.nl/groendoen kunt u zien wat u zelf kunt doen. De gemeente helpt u graag met advies en/of materiaal voor uw buurtinitiatief. 

Vragen?

Heeft u vragen of opmerkingen over het vergroenen van de Kanaalstraat? Neem dan contact op met projectleider Richard Veldman via r.veldman@apeldoorn.nl of telefoonnummer 055 580 2680.  • Tekening vergroenen DrechtBekijk een grotere versie
  • Tekening vergroenen GeinBekijk een grotere versie
  • Tekening vergroenen Lekstraat/HaringvlietBekijk een grotere versie
  • PlantlijstBekijk een grotere versie