Ga naar de homepage
A A A
Zoekvenster
Zoeken

Verhuizen

Lees meer over verhuizen binnen Nederland, verhuizing vanuit het buitenland naar Apeldoorn, emigratie-aangifte.

Verhuizen binnen Nederland

Als u binnen of naar de gemeente Apeldoorn verhuist, dan bent u wettelijk verplicht dit aan ons door te geven. Geef uw verhuizing niet eerder dan 4 weken vòòr en niet later dan 5 dagen ná de verhuizing aan ons door. In sommige gevallen moet u ook aanvullende documenten meesturen zoals een kopie van het huurcontract of een toestemmingsverklaring.
Lees verder >>

Emigratie-aangifte (Vertrek naar het buitenland)

Als u emigreert of het komende jaar meer dan 8 maanden in het buitenland verblijft, moet u zich op zijn vroegst 5 dagen voor vertrek tot de laatste dag van vertrek, laten uitschrijven bij uw gemeente. Het doorgeven van uw emigratie binnen de wettelijk bepaalde termijnen is verplicht. De gemeente is bevoegd een bestuurlijke boete op te leggen bij het niet nakomen van de wettelijke verplichtingen.
Lees verder >>

Onjuiste inschrijving melden (adresonderzoek)

Als u post krijgt van een overheidsinstantie voor iemand die niet (meer) op uw adres woont, kunt u dat doorgeven aan de gemeente. De gemeente bekijkt uw melding en kan besluiten om een adresonderzoek te starten.
Lees verder >>

Verhuizing vanuit het buitenland naar Nederland (Apeldoorn)

Verhuist u vanuit het buitenland naar Apeldoorn (immigratie)? Schrijft u zich dan persoonlijk in bij de gemeente. Dit kan alleen op afspraak.
Lees verder >>