Homepage Apeldoorn.
A A A
Zoekvenster
Zoeken

Verlenging Corona-maatregelen binnenstad

22-12-2020

De afgelopen maanden zorgden we samen voor meer ruimte in de binnenstad. Meer ruimte om anderhalve meter afstand te kunnen houden om het coronavirus te bestrijden. Ook het fietsparkeerverbod zorgde voor meer ruimte in de stad. Helaas zijn de straten op dit moment stil door de huidige zorgelijke lockdown. Om klaar te zijn voor de periode na deze lockdown, heeft het college besloten de maatregelen te verlengen tot 1 april 2021.

Mijn Apeldoorn

De afgelopen maanden zijn de maatregelen in de binnenstad voor veel bezoekers van de stad “part of the deal” geworden. Het parkeren van je fiets in de stalling is voor veel bezoekers van het centrum al een gewoonte. Zo constateerden onze handhavers, al voor de lockdown, dat er steeds minder  fietsen in de straten geparkeerd stonden. Aan de binnenstadmaatregelen verandert niets. Mede zodat, als de winkels weer open kunnen, er snel weer veilig geshopt kan worden in de binnenstad.

Welke maatregelen worden verlengd?

  • Het fietsparkeerverbod in de gehele binnenstad.
  • Het fietsverbod in de Kapelstraat.
  • Toegang tot de zaterdagmarkt via vijf entrees.
    De markt met levensmiddelen blijft op zaterdag op dezelfde manier gereguleerd: met vijf in- en uitgangen en een maximum aantal van 600 bezoekers tegelijkertijd. Of het reguleren van de markt tijdens de lockdown periode nodig blijft, wordt per week bekeken;
  • De parkeergarage onder het marktplein blijft op zaterdagen gesloten tussen 07.00 en 17.00 uur. Dit is om te voorkomen dat er drukte ontstaat op de markt en bij de uitgangen van de parkeergarages. Alleen vergunninghouders en personen in bezit van een invaliden parkeerkaart mogen de garage op zaterdag overdag blijven gebruiken. De andere parkeergarages in en rondom de binnenstad blijven op zaterdagen beschikbaar.
  • De verwijderde banken in de binnenstad, blijven voorlopig nog even weg. Verspreid over de stad zijn een aantal bankjes blijven staan als rustpunt voor mensen die slecht ter been zijn, ook dat blijft zo.

Fiets stallen of auto parkeren?

Bezoek je winkels in de binnenstad die nog wel open zijn? En ga je op de fiets? Check dan even de aangepaste openingstijden van de fietsenstallingen. Een aantal zijn gewijzigd en een aantal zijn dicht. Check hier  de openingstijden van de parkeergarages. Je ziet dan meteen de openingstijden tijdens de feestdagen.

Steun onze ondernemers!

Dat dit een moeilijke tijd is voor veel van onze ondernemers in de stad, dat is een ding wat zeker is. Steun ze dan ook waar je kan door lokaal online te shoppen!

Raadsbrief

Dit bericht is een samenvatting van de raadsbrief ‘maatregelen corona openbare ruimte’. Heeft u vragen over de informatie in dit bericht? Mail dan naar binnenstad@apeldoorn.nl.