Homepage Apeldoorn.
A A A
Zoekvenster
Zoeken

Boodschap burgemeester Ton Heerts 13 maart

Burgemeester Ton Heerts legt uit waarom de extra maatregelen nodig zijn en doet een beroep op ons allemaal ons eraan te houden. Hoe lastig dat misschien ook is.

Mijn Apeldoorn

Beste inwoners van Apeldoorn en de dorpen,

Het Coronavirus is het gesprek van de dag, ook in Apeldoorn. En dat is logisch.
Deze week zijn in Apeldoorn de eerste besmettingen met corona vastgesteld en sinds de maatregelen die de regering heeft afgekondigd, merken we allemaal de effecten in het dagelijks leven.

Ik begrijp dat sommige van die maatregelen niet prettig zijn. Voor niemand. En zeker  ondernemers en culturele instellingen kunnen hier flink last van hebben. Maar ik doe een dringend beroep op iedereen om zich eraan te houden.

Dit is nu gewoon wat we moeten doen. We moeten dit doen om onze ouders, onze opa’s en oma’s, te beschermen én andere mensen die sneller ziek kunnen worden. We moeten dit doen om te voorkomen dat onze artsen, onze verpleegkundigen, onze dienstverleners overbelast raken. Zodat iedereen de zorg en dienstverlening kan blijven krijgen die nodig is.

Dit is echt niet alleen de verantwoordelijkheid van de overheid. Dit is de verantwoordelijkheid van iedereen. Ik heb Apeldoorn inmiddels leren kennen als een stad waar de mensen naar elkaar omzien, en ik reken erop dat dat ook nu gebeurt. Dus gebruik je gezonde verstand. Let op elkaar, zorg voor elkaar. Dank je wel."

Ton Heerts, burgemeester van Apeldoorn

De maatregelen in een notendop: 

  • Blijf thuis bij klachten neusverkoudheid, hoesten, keelpijn of koorts. Mijd sociaal contact. Bel pas met huisarts als klachten verergeren.
  • Bijeenkomsten en evenementen met meer dan 100 personen worden in heel Nederland afgelast. Dat geldt ook voor publieke locaties zoals musea, concertzalen, theaters, sportclubs en sportwedstrijden.
  • Werk zoveel mogelijk thuis of spreid de werktijden.
  • Houd rekening met ouderen en kwetsbare personen.
  • Voor kwetsbare personen geldt: (ouderen en personen met verminderde weerstand) vermijd grote gezelschappen en openbaar vervoer.
    Voor meer informatie: www.rijksoverheid.nl, www.rivm.nl