Ga naar de homepage
A A A
Zoekvenster
Zoeken

Visie op centrum UgchelenIn Ugchelen leeft al langere tijd een grote wens om van het centrum van Ugchelen (Molecatenlaan en Ugchelseweg) een echt dorpshart te maken. Deze wens leeft bij zowel de bewoners, de dorpsraad, vastgoedeigenaren van Ugchelen en de ondernemersvereniging Ugchelen Plaza.

Mijn Apeldoorn

Laatste update: 2 juli 2019

Een dorpshart waar mensen bij elkaar komen voor bijzondere gelegenheden, waar het gezellig vertoeven is, die goed bereikbaar is, waar de voorzieningen op peil zijn en die een uitstraling heeft die past bij Ugchelen. Daarnaast zijn er nog een aantal andere wensen en ideeën rondom het centrum van Ugchelen.
 
Het dorpshart kon tot op heden niet gerealiseerd worden. Eén van de redenen hiervoor was de aanwezigheid van het LPG-vulpunt van het tankstation aan de Ugchelseweg. Door de zogenaamde ‘hindercirkel’ van dit vulpunt waren er in het centrum van Ugchelen niet of nauwelijks (ruimtelijke) ontwikkelingen mogelijk. Begin dit jaar werd duidelijk dat er nu overeenstemming is over de verplaatsing van het tankstation en dat het LPG-vulpunt sluit. Deze verhuist niet mee naar de nieuwe locatie.
 
Hierdoor ontstaan er mogelijkheden om het gewenste dorpshart en mogelijk ook een aantal andere initiatieven en wensen te realiseren. Deze wensen en initiatieven heeft de gemeente samen met de dorpsraad Ugchelen en ondernemersvereniging Ugchelen Plaza beschreven in een toekomstgerichte visie.

Op dinsdagavond 2 juli bespreekt de gemeente, de dorpsraad en de ondernemersvereniging deze visie met de inwoners van Ugchelen en de bedrijven die in Ugchelen gevestigd zijn. Doel van de avond is informatie delen en zeker ook ophalen. De partijen die de visie samen geschreven hebben horen graag wat de inwoners en bedrijven in Ugchelen ervan vinden en of zij aanvullende ideeën of tips hebben.

Planning

Het is de bedoeling om de conceptvisie in september aan te bieden aan de gemeenteraad, die de taak heeft de visie definitief vast te stellen.  

Bekijk de conceptvisie. Heeft u een suggestie over, of aanvullingen op de visie die u mee wilt geven aan de opstellers? Stuur dan een e-mail naar projectleider Linda Bruning via l.bruning@apeldoorn.nl
   • MolecatenlaanBekijk een grotere versie
  • Tankstation UgchelenBekijk een grotere versie
  • UgchelsewegBekijk een grotere versie