Homepage Apeldoorn.
A A A
Zoekvenster
Zoeken

Visie op centrum Ugchelen

15-04-2020

In Ugchelen leeft al langere tijd een grote wens om van het centrum van Ugchelen (Molecatenlaan en Ugchelseweg) een echt dorpshart te maken. Deze wens leeft bij zowel de bewoners, de dorpsraad, vastgoedeigenaren van Ugchelen en de ondernemersvereniging Ugchelen Plaza.

Mijn Apeldoorn

Een dorpshart waar mensen bij elkaar komen voor bijzondere gelegenheden, waar het gezellig vertoeven is, die goed bereikbaar is, waar de voorzieningen op peil zijn en die een uitstraling heeft die past bij Ugchelen. Daarnaast zijn er nog een aantal andere wensen en ideeën rondom het centrum van Ugchelen.  
Het dorpshart kon tot op heden niet gerealiseerd worden. Eén van de redenen hiervoor was de aanwezigheid van het LPG-vulpunt van het tankstation aan de Ugchelseweg. Door de zogenaamde ‘hindercirkel’ van dit vulpunt waren er in het centrum van Ugchelen niet of nauwelijks (ruimtelijke) ontwikkelingen mogelijk. Begin 2019 werd duidelijk dat er overeenstemming was over de verplaatsing van het tankstation en sluiting van het LPG-vulpunt. Deze verhuist niet mee naar de nieuwe locatie.  
Hierdoor ontstaan er mogelijkheden om het gewenste dorpshart en mogelijk ook een aantal andere initiatieven en wensen te realiseren. Deze wensen en initiatieven heeft de gemeente samen met de dorpsraad Ugchelen en ondernemersvereniging Ugchelen Plaza beschreven in een toekomstgerichte visie.

In juli 2019 bespraken de gemeente, de dorpsraad en de ondernemersvereniging deze visie met de inwoners van Ugchelen en de bedrijven die in Ugchelen gevestigd zijn. Met als doel om informatie te delen en op te halen. Want de partijen die de visie samen geschreven hebben wilden natuurlijk graag horen wat de inwoners en bedrijven in Ugchelen ervan vonden en of zij aanvullende ideeën of tips hadden. Sommige aanvullingen zijn verwerkt in de visie en daarnaast zijn de reacties gebundeld en samengevat in een flyer die in heel Ugchelen huis aan huis verspreid is.

Planning

De gemeenteraad bespreekt de visie op 16 april 2020 tijdens een PMA (politieke markt Apeldoorn) vergadering. Deze vindt digitaal plaats vanwege de corona maatregelen. U kunt er dus helaas niet bij aanwezig zijn, wel kunt u de vergadering via het raadsinformatiesysteem live volgen. Een week later, tijdens de digitale raadsvergadering van 23 april, vindt de besluitvorming plaats. Dan besluit de gemeenteraad of zij de visie definitief vaststellen.

Na de definitieve vaststelling van de visie kan de nadere uitwerking van plannen van start gaan. Zodra we daar meer kunnen melden zullen we dat op deze pagina doen. Ook geldt uiteraard dat wij bij uitwerking van plannen altijd contact zoeken met direct betrokkenen en omwonenden om hen te vragen mee te denken.   • MolecatenlaanBekijk een grotere versie
  • Tankstation UgchelenBekijk een grotere versie
  • UgchelsewegBekijk een grotere versie