Homepage Apeldoorn.
A A A
Zoekvenster
Zoeken

Wandelroutes: Apeldoorn te voet

Apeldoorn te Voet verbindt de stations van Apeldoorn met haar buitengebied.

Mijn Apeldoorn

Zo kunnen bewoners en bezoekers al wandelend kennismaken met de bruisende binnenstad en de uitgestrekte natuurgebieden daaromheen.

Stad-te-Voet

De routes zijn ontworpen volgens het ‘Stad-te-Voet’ concept. Dit wandelconcept speelt in op de behoefte van mensen om dicht bij huis te kunnen wandelen. De wandellijnen verbinden letterlijk de binnenstad met het buitengebied.

De gemeente Apeldoorn wil met de lancering van de tien nieuwe wandelroutes meer aandacht vragen voor wandelen. Niet alleen omdat het gezond en fijn is, maar ook om bewoners en bezoekers kennis te laten maken met de mooie natuur rondom onze stad.

Routes

Apeldoorn te Voet bestaat uit tien wandelroutes, namelijk; de Berg en Bosroute, Wenumroute, Het Loo-route, De Grift-route, Weteringsebroekroute, Woudhuisroute, Beekbergerwoudroute, Beekbergenroute, Ugchelenroute en Sprengenroute Orderbos. De routes variëren van 4 tot 20 kilometer en vormen samen een netwerk met een totale lengte van rond de 100 kilometer. De wandelpaden voeren u langs leuke bezienswaardigheden en diverse mooie plekjes van Apeldoorn. Bekijk de routes op www.uitinapeldoorn.nl/apeldoorn-te-voet.