Milieupas

Grof huishoudelijk afval dat niet meer bruikbaar is, kunt u wegbrengen naar afvalbeheerder Circulus-Berkel. U kunt het ook op laten halen. U hebt hiervoor een milieupas of afvalpas nodig. De pas is gekoppeld aan uw huisadres.

Lees meer

Elk huishouden heeft een milieupas. Hiermee kunt u elk jaar maximaal 400 kilo wegbrengen of laten ophalen bij afvalbeheerder Circulus. De afvalpas gebruikt u ook voor het bedienen van gezamenlijke containers voor restafval, voor luiers en GFT. Als uw milieupas niet werkt of als u de afvalpas kwijt bent, kunt u bij Circulus een nieuwe aanvragen.

Als u binnen een jaar meer dan 400 kilo grofvuil wegbrengt of laat ophalen, betaalt u een bedrag per kilo. De kosten zijn voor iedere vuilsoort verschillend. U krijgt geen korting op de afvalstoffenheffing als u de milieupas niet of minder gebruikt.

Elk jaar waardeert Circulus op 1 januari de afvalpas automatisch op tot 400 kilo. De gewogen hoeveelheid grofvuil schrijft zij van uw pas af. Het saldo dat u eventueel aan het einde van het jaar overhoudt, vervalt per het eerstvolgende jaar.

Verhuizing

U laat uw milieupas achter als u gaat verhuizen. Is er geen afvalpas aanwezig in uw nieuwe woning of is uw milieupas gestolen? Bel dan met het servicenummer van Circulus: 0900 9552. Of vul het contactformulier op de website van Circulus in.

Voor de aanvraag van deze pas en overige informatie over afvalbeheer gaat u naar de website van Circulus. U kunt daar onder meer een afspraak maken voor het ophalen van grof huishoudelijk afval en het saldo van uw milieupas bekijken.

Uw Reactie
Uw Reactie