Budgetbeheer

Heeft u moeite om de vaste lasten te betalen? Ook als u wel een inkomen hebt? Misschien kan budgetbeheer van de gemeente u helpen.

Lees meer

Als u moeite hebt met het betalen van uw vaste lasten kan hulp bij budgetbeheer een oplossing zijn. Met budgetbeheer wordt de kans op schulden kleiner, daarnaast kan het ook ingezet worden als ondersteuning tijdens schuldhulpverlening.

Wat is budgetbeheer?

Samen met een budgetbeheerder maakt u een budgetplan. Dit is een overzicht van uw inkomsten en uitgaven. En u maakt afspraken over uw week- of maandgeld.

Ook krijgt u een budgetbeheerrekening. Uw inkomsten komen op deze rekening binnen. De budgetbeheerder betaalt hiervan uw vaste lasten. U ontvangt uw week- of maandgeld op uw rekening. De rest van uw inkomen is reserve voor onvoorziene uitgaven. Bijvoorbeeld voor de eindafrekening van energiekosten of het eigen risico van de zorgverzekering.

Als u budgetbeheer heeft kunt u zelf uw financiën inzien via Mijngeldzaken. U logt in op uw eigen pagina met uw DIGID.

 

Het kan zijn dat u kosten betaalt voor budgetbeheer. De budgetbeheerder bespreekt dat met u tijdens het eerste gesprek. Hierbij wordt rekening gehouden met de hoogte van uw inkomen.

Uw Reactie
Uw Reactie