Homepage Apeldoorn.
A A A
Zoekvenster
Zoeken

Naar Groen doen

Maak uw tuin groener

Heeft u veel steen in uw tuin? Dan is de kans op wateroverlast bij een grote regenbui groot. Met groen in uw tuin is die kans kleiner.

Vergroen uw straat

Groen laat het regenwater namelijk beter weglopen. Dat voorkomt ook dat de grond te droog wordt. Bovendien komt het schone regenwater niet meer in het riool. Meer groen in uw tuin heeft meer voordelen.

  • Groen geeft schaduw. Het zorgt ervoor dat het minder warm is in een hete zomer.
  • Groen zorgt voor meer vogels, insecten en andere dieren in uw tuin. Dat is goed voor uw tuin en geeft leven in de buurt.
  • Groen maakt de lucht schoner. Groen haalt namelijk stofdeeltjes uit de lucht.

En … groen geeft kleur aan uw tuin. Groen vermindert stress en is goed voor gezondheid en welzijn.

Wat kunt u doen?

Kijk eens naar uw tuin. Is er een plekje waar een paar stenen weg kunnen? Zet daar dan planten in de aarde. Natuurlijk kunt u gerust ruimte houden voor een mooi terras. Dan kunt u daar heerlijk van al dat groen in uw tuin genieten.

Op de Facebook-pagina van Operatie Steenbreek Apeldoorn ziet u voorbeelden van tuinen die groen zijn gemaakt.

Heeft u uw tuin mooi groen gemaakt? Maak er dan een foto van en zet die ook op onze Facebook-pagina. Zo brengt u anderen misschien op een idee.Vergroen uw straat

Wat kunt u nog meer doen?

Kijk eens op Operatie Steenbreek. Daar vindt u nog meer informatie en voorbeelden die u kunnen helpen om uw tuin groener te maken.

Heeft u een actie bedacht die bij ‘Operatie Steenbreek’ past? Laat het ons weten via operatiesteenbreek@apeldoorn.nl. We kijken dan samen naar de mogelijkheden.

Wat doen wij?

Wij doen mee aan Operatie Steenbreek. Onder andere met ‘Tegel eruit, plant erin’, waarbij we acties organiseren om samen met inwoners en bedrijven Apeldoorn nog groener te maken. Houd onze social media en website en de lokale kranten in de gaten. Daar laten we het weten als we weer een actie organiseren.

Heeft u vragen?

Mail dan naar operatiesteenbreek@apeldoorn.nl of bel 14055.

Wilt u meer weten?

Misschien is uw tuin al mooi groen. Of is er nog wel wat te doen? Kijk hoe groen uw tuin is met de tuincheck.

Mijn Apeldoorn