Homepage Apeldoorn.
A A A
Zoekvenster
Zoeken

Tijdelijk zorghotel op Juliana-locatie

31-03-2020

Aan de Koning Lodewijklaan 415 in Apeldoorn, op de plek van het voormalige Julianaziekenhuis, is vanaf 31 maart een tijdelijk zorghotel voor herstellende corona-patiënten geopend. Het zorghotel in Apeldoorn kan plaats bieden aan 76 patiënten uit de regio die niet meer in het ziekenhuis hoeven te blijven, maar wel nog zorg nodig hebben.

Mijn Apeldoorn

Waarom is dit nodig?

De druk op de ziekenhuizen en de zorgorganisaties in de regio Noord- en Oost-Gelderland (VNOG) neemt op dit moment toe. De verwachting is dat deze druk de komende tijd verder zal toenemen. Dat vraagt om een herverdeling van de beschikbare zorgcapaciteit in de regio. De ziekenhuizen en zorgorganisaties in de regio hebben samen met de VNOG en de GGD de taak, vanuit de rijksoverheid, om extra zorghotels in te richten voor de opvang en verpleging van (corona)patiënten die niet rechtstreeks naar huis kunnen vanuit het ziekenhuis.

Wie regelt dit?

De coördinatie van de zorghotels gebeurt centraal door de GHOR (Geneeskundige Hulpverlenings Organisatie in de Regio), GGD en de VNOG. Op beide locaties wordt de professionele hulp gegeven door gekwalificeerde artsen en verpleegkundigen. Daarnaast zijn vrijwilligers beschikbaar voor niet-medische taken.  • ZorghotelBekijk een grotere versie