Zorgverzekering

In juli 2019 lieten we mensen die via gemeente Apeldoorn een collectieve zorgverzekering bij Menzis hebben weten dat deze zorgverzekering per januari 2020 stopt.

Half oktober kregen deze mensen een brief waarin we aangeven hoe wij hen ondersteunen en helpen bij het vinden van een passende zorgverzekering.

Gemeente Apeldoorn biedt een financiële compensatie

Gemeente Apeldoorn wil mensen met hoge zorgkosten en een laag inkomen (tot 120% van het sociaal minimum) tegemoetkomen. Hieronder staan de verschillende compensaties die de gemeente Apeldoorn u vanaf 2020 aanbiedt.

  • Maakt u gebruik van uw eigen risico?
    Dan vergoedt gemeente Apeldoorn de helft van uw wettelijk verplicht eigen risico. Meer informatie en aanvragen.
  • Betaalt u een eigen bijdrage voor WMO?
    Deze bijdrage vervalt vanaf 2020. U hoeft hier niets voor de doen. Het CAK stuurt u vanaf januari 2020 geen rekening meer.
  • Heeft u een gehandicapten parkeerkaart nodig?
    De gemeente vergoedt de leges die u moet betalen voor de toegekende kaart. Hiervoor doet u uw aanvraag bij team minimabeleid. Stuur ook uw betaalbewijs mee, evenals de beschikking van de WMO waaruit blijkt dat de GPK is toegekend.

Op deze pagina ziet u wat uw inkomensgrens is.

Gemeente Apeldoorn helpt bij het kiezen van een passende zorgverzekering

Daarom hebben wij samen met Poliswijzer een digitale keuzemodule voor u ontwikkeld. Ook organiseren wij een aantal inloopspreekuren, waarbij zorgadviseurs van Poliswijzer en medewerkers van gemeente Apeldoorn u ondersteunen bij het kiezen van een zorgverzekering die bij u past.

Gebruik de digitale keuzemodule

Deze vindt u op www.poliswijzer.nl/apeldoorn. U ziet op deze site of een verzekering bij Menzis nog bij u past, of dat u misschien beter kunt overstappen. Let er wel op dat sommige zorgverzekeraars hun premies pas 12 november 2019 tegen middernacht bekend maken. Voor de complete module kunt u de keuzemodule het beste pas vanaf 13 november 2019 invullen. Voor inhoudelijke vragen over zorgpakketten kunt u contact opnemen met één van de adviseurs van Poliswijzer via 050 - 211 14 50.

Vindt u het lastig een keuze te maken? Kom naar onze inloopspreekuren

Komt u er met de digitale keuzemodule niet helemaal uit? Zorgadviseurs van Poliswijzer beantwoorden graag uw vragen over verschillende zorgpakketten. En medewerkers van gemeente Apeldoorn kunnen helpen met het invullen van de poliswijzer. Een afspraak maken is niet nodig. U kunt langs komen op de volgende momenten:
Inwoners van gemeente Epe kunnen terecht bij de inloopspreekuren van hun eigen gemeente. Kijk op www.epe.nl/zorgverzekering.

Heeft u vragen?

Neem dan gerust contact met ons op via 14 055 of uwreactie@apeldoorn.nl. Verder vindt u alle actuele informatie over dit onderwerp op deze pagina.


Ook interessant