Ga naar de homepage
A A A
Zoekvenster
Zoeken

Apeldoornse zorgprofessionals denken samen na over positieve gezondheidszorg

14-06-2018

Zorgprofessionals van allerlei Apeldoornse instellingen en organisaties troffen elkaar afgelopen dinsdag bij ’s Heeren Loo voor een bijeenkomst van Zorgplatform Apeldoorn. Samen spraken ze over het zorgconcept Positieve Gezondheid.

Mijn Apeldoorn

Positieve Gezondheid is een visie op zorg waarbij de focus ligt op het bevorderen van gezondheid in plaats van het behandelen van ziekte. Welke zaken maken eigenlijk dat mensen zich goed voelen, energie krijgen en betekenis ervaren? Positieve Gezondheid kijkt veel breder dan geijkte thema’s als gezonde voeding en beweging. Want aspecten zoals meedoen, welbevinden en zingeving hebben minstens zoveel invloed op gezondheid.

Kwaliteit van zorg

Wethouder Detlev Cziesso opende de bijeenkomst. Hij sprak positieve woorden over het Zorgplatform Apeldoorn, dat nu ruim een jaar bestaat en inmiddels 22 instellingen voor zorg en welzijn in Apeldoorn telt. De wethouder was enthousiast over het thema van de avond: “Gezondheid valt onder ons strategische doel van ‘Comfortabele Gezinsstad’. We realiseren ons dat die gezondheid afhankelijk is van veel meer dan alleen de kwaliteit van zorg.”

Input

De avond was een mooie aanzet voor de (door)ontwikkeling van Positieve Gezondheid binnen de gezondheidszorg. Zorgorganisaties, zorgprofessionals en gemeente gaan samen bekijken hoe ze gezamenlijk kunnen optrekken rond dit thema.