Homepage Apeldoorn.
A A A
Zoekvenster
Zoeken

Boodschap burgemeester Ton Heerts 22 april

De kinderen in het basisonderwijs en hun ouders krijgen weer wat meer lucht en bewegingsvrijheid. Maar voor veel anderen is de boodschap moeilijk: de meeste maatregelen blijven voorlopig van kracht. Burgemeester Ton Heerts vraagt om uw geduld: "We kunnen het risico echt niet nemen.”

Mijn Apeldoorn

Beste Apeldoorners,

De kinderen in het basisonderwijs en hun ouders krijgen weer wat meer lucht en bewegingsvrijheid. Over drie weken mogen de kinderen weer voor de helft van de tijd naar school. Ook mag er door de jeugd weer gesport worden, binnen bepaalde voorwaarden. En dat is super mooi, want juist voor deze groep is thuis blijven misschien wel het allermoeilijkste.
Behalve voor kinderen en voor hun ouders, bieden de besluiten die onze premier gisteren bekend maakte, voor velen van u nog weinig verlichting. En voor sommigen van u kan de situatie daardoor nijpend worden. Er zijn allerlei steunmaatregelen in het leven geroepen, juist om in dit soort situaties hulp te kunnen bieden. Ik roep u op daar gebruik van te maken, want daar zijn ze voor bedoeld. Net zoals er ook heel veel Apeldoornse  initiatieven zijn om ondersteuning te bieden aan ouderen, aan alleenstaanden, aan ondernemers of aan anderen die nu een steuntje in de rug kunnen gebruiken. Vraag hulp, daar is echt niks mis mee.
Misschien lijkt het maar een hele kleine voorzichtige stap die de premier gisteren heeft gezet. Maar, het is wel de allereerste stap op weg naar de uitgang. En die stap kan niet anders dan heel klein en voorzichtig zijn. We kunnen niet het risico nemen op nog veel meer besmettingen, op nog veel meer zieken en overledenen.

Dus, beste Apeldoorners, Ik weet dat het veelgevraagd is.  Maar toch vraag ik het u opnieuw. Houd vol. Alstublieft.