Homepage Apeldoorn.
A A A
Zoekvenster
Zoeken

Gedeeltelijke lockdown om besmettingen terug te dringen

13-10-2020

Het coronavirus heeft te veel ruimte gekregen om zich opnieuw te verspreiden. Het kabinet heeft vandaag besloten dat er strengere maatregelen nodig zijn die er voor moeten zorgen dat het aantal besmettingen daalt.

Mijn Apeldoorn

Dit doen we door op die plaatsen in te grijpen waar het risico op overdracht van het virus het grootst is. Door het aantal contactmomenten en reisbewegingen te beperken, mensen te ondersteunen bij het kunnen naleven van de basisregels en striktere handhaving.

Meer dan we zouden willen heeft de verscherping van de maatregelen impact op de samenleving en de economie. Maar deze stap is nu nodig zodat zich daarna een nieuw perspectief aandient: een samenleving waarin we het virus onder controle houden. Het is cruciaal dat we 1,5 meter afstand tot anderen kunnen houden en de basisregels blijven volgen. Iedereen met klachten laat zich testen en mensen met een positieve testuitslag blijven thuis. Daarmee kan het allergrootste deel van de besmettingen worden voorkomen.

Ongetwijfeld heb je na de persconferentie specifieke vragen over hoe om te gaan met de maatregelen die zijn afgekondigd. Wij doen onze uiterste best om je van de laatste actuele informatie te voorzien. Wij zijn hiervoor zelf ook afhankelijk van de informatie van de Rijksoverheid en de publicatie van de nieuwe noodverordening van de Veiligheidsregio Noord- Oost- Gelderland. Op het moment dat deze beschikbaar is, vertalen wij dit naar wat dit voor jou betekent. Dit kan soms iets langer duren, omdat informatie in kleine stappen beschikbaar komt. Wij hopen hierin op jouw begrip.

Alle info die nu beschikbaar is, vind je hieronder. 

 



  • Factsheet gedeeltelijke lockdown 13 oktober 2020Bekijk een grotere versie