Ga naar de homepage

Minister Slob is trots op het VMBO in Apeldoorn

08-02-2018 14.30 uur

Maandagochtend 5 februari heeft de minister van Onderwijs, Arie Slob, een bezoek gebracht aan het Edison College. De minister was te gast in het kader van de campagne ‘Trots op VMBO', een gezamenlijk project van de drie Apeldoornse vmbo-scholen Edison College, Sprengeloo en het Veluws College Cortenbosch, in samenwerking met de gemeente Apeldoorn.

Mijn Apeldoorn

Minister Arie Slob werd verwelkomd door leerling Tessa Meijerink, ambassadeur voor het vmbo in Apeldoorn. Daarna gaf Fred Meijer, directeur van het Edison College, een presentatie over het gezamenlijke doel dat de drie scholen hebben met de campagne ‘Trots op VMBO’: het positief bijstellen van het imago van het vmbo in Apeldoorn. Gerjan van Dijken, directeur van Sprengeloo, ging vervolgens in gesprek met Tessa Meijerink en Michelle Vo, finalisten van de campagne. Zij wisten haarfijn te verwoorden waar de campagne om draait: je kunt trots zijn op een vmbo-diploma. Leerlingen op het vmbo doen net zo goed hun best als leerlingen van andere opleidingen en kunnen net zo veel bereiken.

Onmisbaar voor de samenleving

Slob was onder de indruk van de manier waarop Tessa en Michelle zich willen inzetten om het imago van het vmbo te veranderen. Hij vroeg hun of ze hem in de toekomst nog eens willen helpen als dit onderwerp weer aan bod komt. Slob vindt het jammer dat er vaak op een negatieve manier over het vmbo en vmbo’ers wordt gesproken: “Deze leerlingen zijn onmisbaar voor onze samenleving. Daarom is deze campagne zo zinvol”.

In gesprek met leerlingen

De presentatie in het Edison Restaurant werd afgesloten met een korte uitleg over de Leerstraat en mavo+ op het Edison College. Daarna verzorgden leerlingen een rondleiding door de school, waarbij minister Slob de sfeer kon proeven in de keuken en de bakkerij, de Leerstraat en de afdeling Techniek. Slob ging veelvuldig in gesprek met leerlingen en vroeg hun hoe ze de schooltijd beleven en wat hun toekomstplannen zijn.

Samenwerking

De drie vmbo-scholen in Apeldoorn werken actief samen, zodat ze iedere leerling een passende vmbo-opleiding kunnen bieden.

Meer over de campagne ‘Trots op VMBO’