Strippenkaart

U krijgt met de strippenkaart korting op allerlei leuke en praktische zaken. U kunt bijvoorbeeld met korting naar het zwembad of naar het theater. Of u kiest voor korting bij een winkel die meedoet met de strippenkaart.

Hoe vraagt u een strippenkaart aan?

U logt in met uw DigiD en vult een aantal vragen in. Wordt uw aanvraag goedgekeurd dan ontvangt u binnen twee weken de Strippenkaart.

Voor dat u begint met de aanvraag heeft u een aantal dingen nodig:

  • DigiD inloggegevens van u en uw eventuele partner *
  • Inkomensgegevens van u en uw eventuele partner van de afgelopen maand

*Staat uw partner op een ander adres ingeschreven als u dan kunt u niet gezamenlijk de aanvraag doen. Vraag de strippenkaart apart aan als u gehuwd bent en beiden in een instelling woont.

DigiD aanvragen

DigiD is uw digitale handtekening. Heeft u nog geen DigiD inloggegevens? U kunt die aanvragen via www.digid.nl. Uw inloggegevens zijn persoonlijk. U kunt ze zelf aanmaken met uw burgerservicenummer (BSN). Meer uitleg staat op www.digid.nl

Wanneer kunt u een strippenkaart krijgen?

Als het totale inkomen van uw gezin niet hoger is dan 120% van het minimum inkomen. Bekijk wat de inkomensgrenzen precies zijn. Bent u student? Dan kunt u alleen een strippenkaart krijgen als u ook alleenstaande ouder bent.

Waar kunt u de strippenkaart gebruiken?

Bij verschillende bedrijven en verenigingen in Apeldoorn.

Heeft u nog vragen over de strippenkaart?

Vragen over winkelen met de strippenkaart? Bel het bedrijf of de vereniging waar u de strippenkaart wilt gebruiken. De telefoonnummer vindt u in het overzicht van bedrijven en verenigingen.
Andere vragen? Mail uw vraag dan naar regelrecht@apeldoorn.nl. Of bel met telefoonnummer 14 055.

Wilt u hulp bij het aanvragen?

Wij helpen u graag. U bent van harte welkom bij CODA, op het Digi- inloopspreekuur, elke donderdag tussen 10.00-12.00 uur. Of volg de cursus ‘Digisterker: online in contact met de overheid’.

De cursus is in CODA Apeldoorn. De cursus duurt vier ochtenden van 9:30 – 11:30 uur. Een aanmeldformulier voor de cursus kunt u ophalen bij het Werkplein Activerium, Deventerstraat 46 in Apeldoorn.

Wilt u niet naar de cursus Digisterker dan kunt u iemand in de omgeving vragen of naar het spreekuur gaan van de Sociaal Raadslieden van Stimenz. Deze zitten in de wijken. Kijk hiervoor op www.stimenz.nl spreekuren.

Online aanvragen