Ga naar de homepage

Tessa Meijerink verkozen tot ambassadeur VMBO in Apeldoorn

09-11-2017 14.30 uur

Op donderdag 2 november streden de drie finalisten Michelle, Tessa en Nancy om de titel ‘ambassadeur voor het vmbo in Apeldoorn’. Alle drie presenteerden zij zichzelf aan het publiek en de vakjury, waarin wethouder Johan Kruithof plaats had genomen. Tessa, Michelle en Nancy hielden elk een presentatie om te laten zien waarom zij de beste ambassadeur van het vmbo zouden zijn. Dat deden ze ieder op hun eigen manier. Tessa hield haar presentatie in het Engels, Nancy liet een filmpje zien en Michelle deed een proefje. Allemaal benadrukten ze trots te zijn op hun vmbo-opleiding en geen begrip te hebben voor de negatieve beeldvorming van het vmbo. ‘Een vmbo-diploma is net zo waardevol als een diploma van andere opleidingen’, zo was hun boodschap.

Mijn Apeldoorn

Trots op vmbo

In september is de campagne ‘Trots op vmbo’ van start gegaan. Dit initiatief van de gemeente Apeldoorn en de drie Apeldoornse vmbo-scholen (Sprengeloo, Edison College en Veluws College Cortenbosch), draagt uit dat een vmbo-diploma volop kansen biedt voor een succesvolle toekomst. “Er zit ongelofelijk veel talent op vmbo,” vertelt Gerjan van Dijken, één van de initiatiefnemers. “Het imago van het vmbo lijkt te zijn: ‘als je niet goed kunt leren, kun je altijd nog naar het vmbo.’ Daar maken wij ons echt heel druk over en met de campagne willen we dit beeld bijstellen.”

Hoogvliegerverkiezing

Afgelopen periode koos elke school drie derdejaars leerlingen om mee te doen met de Hoogvliegerverkiezing. De leerlingen hebben allemaal tijdens hun schoolloopbaan een bijzondere prestatie geleverd. Na een online verkiezing zijn er drie hoogvliegers overgebleven: Michelle, Tessa en Nancy. De winnaar mag zich een jaar lang ambassadeur van het vmbo in Apeldoorn noemen en ontvangt een mooie prijs.

Meer informatie http://www.trotsopvmbo.nl/